Erişilebilirlik

Göçmen Akını Kötüleşen Hava Koşullarına Rağmen Sürüyor


Avrupa'ya Göçmen Geçişleri Kış Yaklaşmasına Rağmen Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Geçen yıl Akdeniz üzerinden Avrupa’ya bir milyondan fazla mülteci ve göçmen taşıyan balıkçı teknelerinin ve lastik botların sayısı bugünlerde azaldı.

Kış yaklaştıkça, tehlike de büyüyor. Ancak bu, hayatlarını tehlikeye atarak Avrupa’ya ulaşmaya çalışan çaresiz insanları durdurmayacak. Mülteci akını yüzde 50 oranında azalsa da, bu seviyenin daha altına düşmesi beklenmiyor.

Bunun başlıca nedeni de Suriye’de bitmek bilmeyen iç savaş.

Uluslararası Göç Örgütü direktörü William Lacey Swing, krizin nedeni olan ve krizi tetikleyen etkenlerin hala değişmediğini belirtiyor.

Avrupa’ya kaçarken ölenlerin hepsi Suriyeli değil. Geçtiğimiz hafta, 600 göçmen taşıyan bir tekne, Mısır açıklarında alabora oldu. Bulunan 170 ceset arasında kadınlar ve çocuklar da vardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta buluşan liderler, kabul edecekleri mülteci sayısını ikiye katlama sözü verdi. Amerika, kotasını 110 bine çıkardı.

Suriye’deki kırılgan ateşkes, Suriye uçaklarının Birleşmiş Milletler yardım konvoyunu bombalamasıyla bozuldu. Suriye hükümeti, isyancıların elindeki Halep’e yeni bir saldırı başlatacağını açıkladı.

Bu yıl Avrupa’ya giden mültecilerin yüzde 28’i Suriyeli. Ülkede altı yıldır devam eden iç savaşın biteceğine dair hiçbir işaret yok. Bu da, Avrupa’ya mülteci akınının süreceği anlamına geliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG