Erişilebilirlik

Avrupa Merkez Bankası Umutlu


Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi İspanya’nın harcamalarını kontrol altına alma girişimlerini övdü. Uluslararası finans piyasaları ise İspanya konusunda hala kaygılı.

Draghi, İspanya’nın yeni kemer sıkma paketiyle ilgili yorumunu, Merkez Bankası’nın temel faiz oranını %0.25 oranında tutma kararından sonra yaptı. Mario Draghi, “Bu kadar kısa süre içinde yeni kararlar alınması ve bunların meclisten geçirilip uygulamaya sokulması gerçekten övgüye değer,” yorumunda bulundu. Ancak Merkez Bankası Başkanı, İspanya’nın önünde hala ciddi sorunlar bulunduğunu söyledi.


İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, şu anda uluslararası yardım alma ihtiyacında olmadıklarını açıklamıştı. Ancak finans çevreleri İspanya’nın, Yunanistan gibi uluslararası yardım almak zorunda kalacağı endişesi taşıyor.
İspanyol bankaları halen bir kurtarma planı için başvurmuş durumda.

Avrupa Merkez Bankası, üç yıldır devam eden borç krizini kontrol altına almada liderlik rolü üstlenmiş durumda. Bu çerçevede banka geçen ay, borç yükü altındaki ülkelerden tahvil alacağını duyurmuş, bu alımlar için miktar açısından limit koymamıştı.

Draghi, tahvil alım programlarının Euro bölgesinin dağılacağı yolundaki endişeleri giderdiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG