Erişilebilirlik

Atlantik Konseyi’nden Türkiye’ye Büyük Rol


atlantic council
atlantic council
Atlantik Konseyi Küresel Eğilimler 2030 adlı son raporunda Türkiye’yi yükselen ülkeler sıralamasına aldı. Bu sıralamaya giren diğer ülkeler arasında Brezilya, Güney Kore, Endonezya, Suudi Arabistan ve Güney Afrika bulunuyor.

Atlantik Konseyi bu ülkelerin hem bölgesel güvenlik konularında hem de küresel alanda giderek daha fazla liderlik rolü oynayacağı öngörüsünde bulundu.

Konsey, Türkiye’nin Amerika için öneminin ilerleyen yıllarda giderek artacağını da kaydetti. Atlantik Konseyi’nin raporunda Amerikalı liderlerin 21’nci yüzyıldaki istikrarsızlık alanlarını daha yaratıcı yollarla çözmesi yolunda da tavsiyede bulunuluyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan gibi yerler Amerika’nın stratejileri ve dünya düzeni açısından tehdit unsuru noktalar olarak sıralanıyor.

Amerika, Avrupa ve Körfez İşbirliği Konseyi’nin eşgüdümlü yaklaşımıyla uluslararası finans kurumlarıyla yapılacak ortak çalışmayla bağışlar, krediler, borç affı gibi araçlarla ekonomileri serbestleştirecek reformların güçlendirilebileceği kaydediliyor. Atlantik Konseyi’nin raporunda, Körfez İşbirliği Konseyi’nin ve Türkiye’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri arasında bir gümrük birliğinin kurulmasına ve ortak para kullanımına geçilmesine liderlik edebileceği de vurgulanıyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG