Erişilebilirlik

Atina Euro Bölgesinde Kalmak İstiyor


Atina Euro Bölgesinde Kalmak İstiyor
Atina Euro Bölgesinde Kalmak İstiyor

Yunanistan Maliye Bakanı Angelos Venizelos ülkesinin Euro bölgesi üyesi olduğunu ve hep böyle kalacağını söyledi.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF’den yetkililer önümüzdeki ay Atina’ya giderek Yunan ekonomisini denetlemeye başlayacaklarını ve yeni kredi ödemesi alıp almaması gerektiğine karar vereceklerini bildirdi.

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada Yunan ekonomisinin ilerleme kaydettiği, denetçilerin Yunanistan’a gidip ülkedeki ekonomik reformların gözden geçirilmesini kabul ettikleri belirtildi.

Denetçiler Yunanistan’ın harcamalarda yeterli kesintileri yapıp yapmadığına ve 159 milyar dolarlık ekonomik kurtarma paketinin yeni taksitini alıp alamayacağına karar verecek.

Yeni ödeme yapılmaması durumunda Yunanistan önümüzdeki ay temerrüde düşecek. Bu durumun gerek Avrupa Birliği gerekse Amerikan ekonomileri üzerinde yıkıcı etki yaratması söz konusu.

Ağır borç yükü altında bulunan ve hükümet harcamalarında kesintiye devam eden Yunanistan’da binlerce kamu görevlisi işten çıkarıldı ve yeni vergi uygulamaları yürürlüğe girdi.

IMF’den yapılan açıklamada Yunanistan’ın ilerleme kaydettiği, ‘topun Yunanistan’ın sahasında’ olduğu ve akılcı ekonomi politikalarına devam ettiği sürece Avrupalı ortaklarının Yunanistan’ın yanında yer alacağı bildirildi.

Bu hafta Washington’da yapılacak yıllık IMF toplantılarında Yunan ekonomisinin durumu da ele alınacak.


XS
SM
MD
LG