Erişilebilirlik

'Ateşin Düştüğü Yer': Bir Töre Trajedisi


'Ateşin Düştüğü Yer': Bir Töre Trajedisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
“Ateşin Düştüğü Yer”, İngilizce adıyla “Where the Fire Burns”, Alanya’da yaşayan Elazığlı bir ailenin kızı olan 16 yaşındaki Ayşe’nin hikayesi. İsmail Güneş 2000’yi yılların başında gazetede kızını öldürerek töre cinayeti işleyen bir babayla ilgili haberi okuyunca çok etkilenmiş. Film, acı bir yol hikayesi, bir töre trajedisi. Onaltı yaşındaki Ayşe’nin dramı.

Bir çiftçi ailesinin kızı olan 16 yaşındaki Ayşe birdenbire hastalanıyor ve ameliyat olması gerekiyor. Ayşe’nin ailesi bu ameliyat için büyük bir dayanışma sergiliyor. Ancak Ayşe’nin hamile olduğu anlaşılınca herşey değişiyor. Ayşe’yi yaşatmak için büyük mücadele veren aile, bu kez töreye boyun eğiyor ve namusu kirlendiği gerekçesiyle onu öldürmek için yarışıyor. Sonunda öldürme işini üstlenen baba Osman’la Ayşe birlikte bir yolculuğa çıkıyor. Osman yol boyunca kızını zehirlemeye çalışıyor, sonunda onu öldürüyor.

“Ateşin Düştüğü Yer” filminde 2000 genç arasından Ayşe rolü için seçilen Elifcan Ongurlar, deneyimli iki oyuncuyla, Hakan Karahan ve Geniş Aile dizisinde bir polisi canlandıran Yeşim Ceren Bozoğlu’yla oynuyor. Elifcan Ongurlar, son zamanlarda Kayıp Şehir adlı televizyon dizisiyle dikkati çekiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG