Erişilebilirlik

Atatürk Ölümünün 73'üncü Yıldönümünde Anıldı


Atatürk Ölümünün 73'üncü Yıldönümünde Anıldı
Atatürk Ölümünün 73'üncü Yıldönümünde Anıldı

Atatürk, ölümünün 73'üncü yıldönümünde Türkiye'de ve Türkiye dışında törenlerle anıldı. Bugün Washington'daki Türk Büyükelçisiği'nde bir tören düzenlendi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Bu akşam da Princeton Üniversitesi'nden Profesör Şükrü Hanioğlu "Atatürk: An Intellectual Biography" adlı bir konuşma yapacak.

Buarada Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Tan'ın mesajı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçisi Namık Tan’ın 10 Kasım Mesajı

"Türk-Amerikan Toplumunun Değerli Üyeleri,

Amerika Birleşik Devletleri’nde Yaşayan Sevgili Vatandaşlarımız,

Ebediyete intikalinin 73. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehasıyla önderlik ettiği kurtuluş mücadelemiz neticesinde yalnızca çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmakla kalmamış, sahip olduğu vizyon ve üstün Devlet Adamlığı vasıfları sayesinde üstlendiği tarihi sorumluluk ve gösterdiği başarılar diğer milletlere de ilham vermiştir.

Büyük zorluklar içerisinde kurulan bir ülkenin tarihi perspektifte kısa sayılacak bir zaman zarfında uluslararası camianın saygın bir üyesi konumuna yükselmesi ile “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini şiar edinen Cumhuriyetimizin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatımızın her bir alanında elde ettiği mühim kazanımlar, Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı eserin değerini ve anlamını ortaya koymaktadır.

Bugün, Atatürk’ün gösterdiği hedefler istikametinde kararlılık ve azimle ilerleyen ülkemiz, Avrupa-Atlantik kurumlarının bölgesinde ve ötesinde sözü dinlenir bir mensubu olarak, küresel barışa, güvenliğe ve istikrara hizmet etmek iradesindedir. O'nun dünyaya ilham vermeyi sürdüren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Gelecek nesillerin de, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim.

Bu duygu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

XS
SM
MD
LG