Erişilebilirlik

Astronotluk İçin Binlerce Başvuru


Geçtiğimiz Aralık ayında NASA, yeni astronot başvurularını kabul edeceğini açıkladığında, 18 binden fazla başvuru yapılacağını tahmin etmiyordu. 2012 yılında yapılan başvurular, bu sayının üçte biriyken, bu sayı 1978 yılında yapılan sekiz bin başvuru sayısının rekorunu da kırmış oldu.

Emekli astronot ve NASA yetkilisi Charlie Bolden, pek çok farklı alandan Mars’a yapılacak yolculuk için katkıda bulunmak isteyen bu kadar kişi olmasının şaşırtıcı olmadığını söylüyor.

Amerika’nın Mars görevi için çok az sayıda kişi bu başvurular arasından seçilecek.

Ulusal Uzay ve Havacılık Ajansı, NASA, gelen 18 bin üzeri başvurudan sekiz ile 14 tanesini değerlendirmek için seçecek. NASA astronot olmaya hak kazananları 2017 yılında açıklayacağını belirtti.

Johnson Uzay Merkezi Uçuş Direktörü Brian Kelly, bütün vakitlerini başvuruların incelenmesine ayırdıklarını söylüyor. NASA’nın bu önemli görevinin bir parçası olmak isteyen çok fazla kişinin bulunmasının gurur verici bir şey olduğunu dile getiren Kelly, seçilecek adaylarla tanışmayı dört gözle beklediğini belirtti.

Başvurular arasından seçilecek adaylar, iki yıl boyunca, uzay aracı sistemleri, uzay yürüyüşü becerileri, takım çalışması, Rusça ve diğer zorunlu konularda eğitim görecek.

Eğitimlerini tamamlayanlar, dört farklı uzay aracından birinde görevlendirilecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG