Erişilebilirlik

Assange Ekvator Büyükelçiliği’ni Terk Edebilir


Wikileaks kurucusu Julien Assange Ekvator Dışişleri Bakanı Ricardo Patino’yla katıldığı basın toplantısında yakın zamanda Londra’daki büyükelçilikten ayrılacağını açıkladı

Wikileaks kurucusu Julien Assange Ekvator Dışişleri Bakanı Ricardo Patino’yla katıldığı basın toplantısında yakın zamanda Londra’daki büyükelçilikten ayrılacağını açıkladı.

Assange son iki yıldır Ekvator’un Londra büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşıyor. Wikileaks kurucusu. İngiliz mahkemelerinin kendisini bir cinsel taciz davasıyla ilgili olarak İsveç’e teslim etme kararı almasının ardından büyükelçiliğe sığınmıştı.

Büyükelçilikten hangi şartlar altında ayrılacağı konusunda ayrıntı vermeyen Assange, İsveç’in kendisini Amerika’ya teslim etmesinden korkuyor. Wikileaks, Amerika’da devlet sırlarının sızdırılmasının en büyük örneklerinden birini oluşturdu.

Wikileaks sözcüsü Kristinn Hrafnsson açıklamasında Assange’ın en kısa sürede büyükelçilikten çıkacağını umduğunu söyledi ancak bunun ancak İngiltere’nin Assange’ı İsveç’e teslim etmekten vaz geçmesi durumunda mümkün olacağını sözlerine ekledi.

İngiltere, Assange’ın büyükelçiliği gizlice terk etmesini önlemek için bina gözetimine bugüne de 10 milyon dolar harcadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG