Erişilebilirlik

Ashton: Mursi’nin Durumu İyi


Avrupa Birliği'nin Dış Politikadan Sorumlu Yetkilisi Catherine Ashton, Muhammed Mursi'yle görüştüğünü ve Mısır'ın devrik cumhurbaşkanının durumunun iyi olduğunu açıkladı

Nerede yapıldığı açıklanmayan görüşme Pazartesi gecesi gerçekleşti. Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkililerinden Catherine Ashton, Mursi’nin tutulduğu yerde gazete ve televizyonlara erişimi bulunduğunu, dış dünyada olup bitenden haberdar olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nin Dış Politika Sorumlusu Ashton, Mursi’yle Mısır’daki krizin aşılması konusunda ayrıntılı ve samimi bir görüşme yapma fırsatı bulduklarını açıkladı. Bu görüşmenin Mursi’nin ordu müdahalesiyle görevden alındığından beri yabancı bir yetkiliyle yaptığı ilk temas olduğu bildiriliyor.

Catherine Ashton Mısır ziyareti sırasında geçici hükümet yetkilileri, genelkurmay başkanı ve Müslüman Kardeşler temsilcileriyle de görüştü. Avrupa Birliği yetkilisi, görüşmelerde kapsamlı ve barışçı bir çözüm çağrısı yaptığını, ancak zorla çözüm getirmek için bulunmadığını söyledi.

Bu gelişmelerin yaşandığı Mısır'da sokaklardaki hareketlilik henüz yatışmış değil. Mursi'yi destekleyen gruplar bugün başkent Kahire'de büyük bir protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG