Erişilebilirlik

Ashton Carter’ın Savunma Bakanlığı Resmileşti


Ashton Carter, Başkan Obama’nın dördüncü Savunma Bakanı olacak. Halen görevde bulunan Chuck Hagel yönetimden gelen baskı nedeniyle geçen yılın sonunda istifa etmişti

Amerikan Senatosu Ashton Carter’ın yeni Savunma Bakanı olmasını onayladı. 60 yaşındaki Carter, 2011 – 2013 yılları arasında Savunma Bakanı yardımcısı olarak görev yapmıştı. Bakan yardımcılığından önce Savunma Bakanlığı’nın silah alımından sorumlu yetkilisi olarak Pentagon’da görev alan Carter, F-35 savaş uçağı alım projesinin yeniden düzenlenmesiyle yakından ilgilenmişti.

Senato’da yapılan oturumda Amerika’nın savunma bütçesini arttırmaya kararlı olduğunu ifade eden Carter, yeni silahların maliyetlerinin düşürülmesi ve ordunun yeni teknolojiden daha hızlı bir şekilde istifade etmesini sağlama sözü verdi.

Ukrayna konusuna da değinen Carter, bu ülkeye silah yardımı yapılmasından yana olduğunu ancak şu aşamada en doğru olanın uluslararası kamuoyunun Rusya’ya baskı uygulayarak, bu krizi ekonomik ve siyasi yollardan çözmesi olduğunu ifade etti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG