Erişilebilirlik

'Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak'


Sırrı Süreyya Önder İstanbul'da 2011 yılında düzenlenen bir mitingde
Sırrı Süreyya Önder İstanbul'da 2011 yılında düzenlenen bir mitingde
Gezi Parkı’nda yaşanan olayların ilk gününden beri Taksim Gezi Parkı’nda eylemcilerin yanında olan Barış ve Demokrasi partisi İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ilk günden bugüne yaşananlara en yakından tanıklık eden bir isim. Amerika’nın Sesi’nden Mehtap Çolak Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Önder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortalığı yumuşatmak için önce durumu anlaması gerektiğini vurgularken, olan biteni anlamadığı için sert bir tutum sergilemeyi sürdürdüğünü söyledi.

‘Hükümet olanı biteni anladı’

Artık Gezi Parkı’ndakiler hükümetin nasıl davranacağını umursamadığını çünkü devlet zaten olabilecek en sert şekilde yanıt verdiğini belirten Önder, devletin olan bitenden gerekli mesajı aldığının da altını çizdi.

‘Ortalık sükunete nasıl kavuşur?’

Sırrı Süreyya Önder, soruşturma sonuçlanır, sorumlular cezalandırılır, halktan ‘Burada kanunsuz bir şey yağmayacağız’ şeklinde özür dilenirse ortalığın sakinleşeceğini vurguladı.

Önder, “Yaşananların Türk toplumunun orta vadeli siyasal tarihinde hiç bu kadara kollektif bir itiraz örgütleyememişti” şeklinde konuştu.

Liderlik beklentilerini nasıl yanıtlıyor?

Kendisinin farkındalığın oluşması için misyonunu yerine getirdiğini ancak yeni bir siyasi oluşuma lider olmak gibi bir isteğinin olmadığının belirtti.

‘İmralı heyetinden gezi parkı eylemleri yüzünden çıkarıldım’

Hükümeti, Gezi Parkı eylemleri ve demokratik süreci birbirinin karşıtı gibi göstermeye çalışmakla suçlayan Önder, halbuki iki sürecinde birbirine paralel, demokratikleşme konusunda atılan önemli adımlar olduğunu savundu. Bu nedenle Cuma günü bugüne kadar yer aldığı İmralı Adası’na giden heyette bu nedenden yer almasına izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

Sırrı Süreyya Önder’le yaptığımız söyleşiyi ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:02 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG