Erişilebilirlik

29 Nisan Amerikan Basınından Özetler


Washington Post Amerika'nın güney eyaletlerinde etkili olan hortum ve fırtınada ölü sayısının 300'e yaklaştığını yazıyor. Gazete fırtınanın Katrina Kasırgası'ndan sonra ülkenin yaşadığı en büyük doğal felaket olduğunu yazıyor.

'Kurtarma ekipleri Missisipi'den Virginia'ya uzanan bir alanda enkaz altında canlı aramaya devam ederken ölü sayısı 300'e yaklaştı. Uzmanlar bu şiddette fırtınanın çok nadir görüldüğünü belirtiyor. Amerika 3 Nisan 1974'ten beri böyle bir hortum ve fırtına ile karşılaşmamıştı. Başkan Obama'nın bölgeyi bugün ziyaret etmesi bekleniyor'

New York Times, Mısır'ın İsrail'in düşmanları İran ve Hamas ile yakınlaştığını yazıyor. Mısır'ın kapalı olan Gazze sınırını açmayı ve Hamas ile İran ile ilişkileri normalleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

'Mısırlı siyasetçiler seçimler yaklaşırken halkın isteklerini yansıtacak politikalara yöneldiklerini söylüyor. Bu süreç içinde bölgede etkili nüfuza yeniden sahip olmayı da hedefliyorlar. Mısır'ın Ortadoğu'da etkisi ülke Amerika ve İsrail yanlısı tavır takındığından beri azalmaya başlamıştı. Mısır'ın yeni politikasının ilk örneği Çarşamba günü Hamas ve el Fetih arasında anlaşma sağlanmasına arabulucuk etmesiyle görüldü'

Washington Times gazetesinin manşetinde ise artan gıda ve benzin fiyatlarının Amerikan ekonomisindeki büyümeyi yavaşlattığı haberi yer alıyor.

'Amerikan ekonomisindeki büyüme yavaşlayarak yüzde 1,8'e düştü. Geçen senenin son çeyreğinde büyüme oranı yüzde 3,1'di. Ticaret Bakanlığı artan petrol fiyatlarının bunda etkili olduğunu söylüyor. Petrolün fiyatı varil başına 100 doları aştı. Mısır, buğday ve diğer gıda fiyatları da neredeyse iki katına çıktı. Enflasyon yüzde 2,1'den yüzde 3,8'e fırladı. Bu da tüketicinin daha az harcama gücü olduğuna işaret ediyor.

XS
SM
MD
LG