Erişilebilirlik

23 Nisan ABD'deki Türkler Tarafından Törenlerle Kutlandı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde düzenlenen törenler festival havasında geçti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amerika’da da kutlandı. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde Pazar günü düzenlenen tören bir festival havası içinde geçti. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın koltuğuna da oturan çocuklar çeşitli dileklerde bulundular. Büyükelçi Tan'ın twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesaja göre Büyükelçilik koltuğuna oturan çocuklardan biri, 23 Nisan Büyükelçisi olarak Fenerbahçe'yi ABD'ye getireceğini söyledi.

Yüzlerine Türk bayrakları çizdiren ve ellerinde bayraklarla bayramı kutlayan küçükler Amerikan okullarından gelen arkadaşlarıyla halk dansları oynadı, müzik gösterileri sundu.


New York’ta da Atatürk Okulu öğrencileri 23 Nisan için düzenlenen bir etkinlikte şiirler ve şarkılar söyledi.

Merkezi Washington’daki Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA), 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir mesajla kutladı. ATAA’nin kutlama mesajında, “23 Nisan Türk Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yıldönümü münasebetiyle tüm çocukları ve Türk Amerikan toplumunu kutlarız,” denildi. Kutlama mesajında ayrıca Atatürk’ün şu sözlerine de yer verildi:

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

23 Nisan Güney California’da da Kutlandı


21 Nisan’da Orange County’deki Irvine kentinde, Güney California Türk-Amerikan Derneği OCTAA ve Türk Okulu tarafından düzenlenen törene yüzlerce Türk ve Amerikalı katıldı. Çocukların verdiği konserler, okudukları şiirler çok beğenildi. Kutlama töreninde Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ve OCTAA Başkanı Mehmet Ali Tan da birer konuşma yaptı.

22 Nisan’da Long Beach’teki El Dorado Park’ta ATASC tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı pikniğine de yüzlerce kişi katıldı. Birçok Türk firması ve Türk dernekleri ürün ve hizmetlerini anlatan masalar kurdu ve çocuklara hediye paketleri dağıttı. Şenliklere ATAA Başkanı Ergun Kırlıkovalı, Türk-Amerikan toplumunun liderleri ve çok sayıda Amerikalı da katıldı.

XS
SM
MD
LG