Erişilebilirlik

20 Temmuz Amerikan Basınından Özetler


Washington Post gazetesi Rupert Murdoch ve oğlunun İngiltere'de parlamentodan özür dilediklerini ancak telefon dinleme skandalıyla ilgileri olmadıklarını belirttiklerini yazıyor.

'Rupert Murdoch ve oğlu James dün İngiltere'de kızgın parlamenterlerin sorularını yanıtladı. Baba oğul, telefon dinleme skandalının ne kadar büyük bir skandal olduğunu bilmediklerinde ısrar etti ve İngiliz basın yayın tarihnin en büyük krizinin kaynağı olmaktan dolayı da özür diledi. Soruları yanıtlarken elini sık sık masaya vurduğu gözlenen Murdoch parlamenterlerin sorularına hazırlıksızdı. Salonun havası içerdeki göstericilerden birinin Murdoch'u açgözlü diye çağırıp üstüne traş kremi atmasıyla gerildi.'

Los Angeles Times gazetesi Taleban'ın Molla Ömer'in öldüğünü cep telefonu mesajıyla duyurdukları haberini yalanladıklarını yazıyor.

Taleban adına açıklama yapan bir sözcü Telaban'ın telefonlarının ve websitesinin korsanların saldırısına uğradığını söyledi. Sözcü Molla Ömer'in öldüğü haberlerini yalanladı. Çarşamba sabahı Taleban sözcüsü Zabiullah Mücahid'İn cep telefonundan gönderilen mesajlarda Molla Ömer'in öldüğü belirtilmişti. Sözcü mesajı kendisinin göndermediğini iddia etti ve Ömer'in sağ olduğunu, Afganistan'da Taleban operasyonlarını yönetmekte olduğunu iddia etti.

New York Times gazetesinin baş makalesinde ise Avrupa'da Yunanistan'ı ve daha da önemlisi Euro para birimini kurtarmak için sürenin dolduğu belirtiliyor.

'Avrupa Yunanistan'ı içinde bulunduğu borç krizinden, faizleri düşürrek ve kredileri son ödeme tarihlerini uzatarak, çıkaramazsa Avrupa'da piyasaların bu duruma tepkisi acımasız olabilir. Avrupa Yunanistan'ın problemlerini bir buçuk yıl önce çözme girişiminde bulunsaydı kriz bu kadar büyümezdi. Atina ile uzun vadeli mali garantiler için büyümeye imkan veren reformlar yapma konusunda anlaşılmalıydı. Ancak bunun için diğer Avrupa ülkelerindeki vatandaşlara bu borcu kapatmak üzere ellerini ceplerine atmaları gerektiği söylenecekti ki nitekim sonuçta olacak olan da bu'

XS
SM
MD
LG