Erişilebilirlik

1972 Münih Olimpiyatları Saldırısını Planlayan Militan Öldü


'Ebu Davut' olarak bilinen Filistinli militan 11 İsrailli sporucunun ölümüyle sonuçlanan baskını planlayanlar arasındaydı

'Ebu Davut' olarak bilinen Filistinli militan Suriye'de öldü. Gerçek adı Muhammed Udeh olan militan 1972 yaz olimpiyatlarında 11 İsrailli sporcunun ölümüyle sonuçlanan saldırıyı planlamıştı.

Muhammed Udeh'in kızı Hana Udeh, babasının böbrek yetmezliği sonucu Şam'da bir hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Udeh, 72 yaşındaydı.

Ebu Davut, el Fetih bünyesinde kurulan 'Kara Eylül' örgütünün lideriydi.

Kara Eylül militanları 1972 Münih Yaz Olimpiyatları sırasında İsrailli sporcuların kaldığı yurda baskın düzenlemişti. Baskında iki İsrailli sporcu öldürülürken, dokuz sporcu rehin alınmıştı. Daha sonra Alman polisiyle Filistinli militanlar arasında çıkan çatışmada rehinelerin tümü hayatını kaybetmişti. Çatışmada bir Alman polisiyle beş militan da ölmüştü.

Udeh, yıllar sonra baskının planlanmasında rol aldığını kabul etmişti. Udeh, sporcuları rehin alarak 500 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını sağlamayı hedeflediğini, sporcuları öldürme niyetinde olmadıklarını söylemişti.


XS
SM
MD
LG