Erişilebilirlik

168 Yıllık Gazetenin Sonu


168 Yıllık Gazetenin Sonu
168 Yıllık Gazetenin Sonu

İngiltere’de ünlülerden cinayet kurbanlarına kadar çok sayıda kişinin telefonlarını dinlediği öğrenilen İngiliz tabloid gazetesi News of the World’ün kapatılmasına karar verildi.

Gazetenin Avrupa’daki faaliyetlerinden sorumlu yöneticisi James Murdoch, 168 yıllık gazetenin bu Pazar son sayısını çıkartacaklarını söyledi. Murdoch, “Yanlış ellerin iyi bir haber merkezini batırdığını” söyledi.

Irak ve Afganistan’da ölen İngiliz askerlerinin telefonlarının da dinlendiği haberlerinin ardından skandal İngiltere’de çığ gibi büyüdü. Yetkililer, News of the World gazetesinin telefon kayıtlarına polise rüşvet vererek ulaştığına inanıyor.

Gazetenin sahibi News International şirketi, “iddiaların gerçek olması durumunda bunun korkutucu olduğunu” bildirdi. News International ünlü Avustralyalı medya baronu Rupert Murdoch’a ait. Murdoch aynı zamanda Amerikan Fox Televizyonu ve Wall Street Journal gazetelerinin yanı sıra 20th Century Fox film şirketinin de sahibi.

İddialara göre News of the World gazetesi cinayet kurbanları ve ailelerinin telefonlarına giden sesli mesajların kayıtlarını yasadışı yollardan dinleyerek bunlar üzerinden haberler yaptı. Gazetenin 2002 yılında öldürülen kız öğrencilerle 2005 yılında Londra’daki metro trenleri ve otobüslere düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin geçmiş telefon kayıtlarını da dinlediği sanılıyor.

XS
SM
MD
LG