Erişilebilirlik

16 Nisan Amerikan Basınından Özetler


New York Times, konut kredisini ödeyemediği için evlerine haciz konanlara verilen desteğin, sorunu çözmediğini sadece ertelediğini yazıyor. New York Times şöyle diyor:

“2010’un ilk üç aylık döneminde, ödenmeyen konut kredileri için 930 bin icra davası açıldı. Bu, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7’lik, 2009’un ilk çeyreğine göre yüzde 16’lık bir artış anlamına geliyor. Konut hacizleri sorununun çözümünde icra mahkemelerinin kullanılmasını uzun süredir savunuyoruz. Bankalarsa, iflas mahkemesi yargıçlarının, konut kredisi koşullarının yeniden düzenlenmesi konusunda yetkilendirilmelerine karşı çıkarak statükonun devam etmesini istiyor. Bankaların bu isteği Kongre’den ve yönetimden kabul gördü. Bunun sonucu olarak konut haciz krizi devam ediyor. Artık mahkeme kapılarının iflas etmiş ev sahiplerine açılmasının zamanı geldi.”

Washington Post ,gazetesi, Demokratlar ile Cumhuriyetçiler’in finans reformu konusunda hala uzlaşamamasını eleştiriyor. Gazete, Cumhuriyetçiler’in bazı eleştirilerinde haklı olmakla birlikte Demokratlar’ın önerisine alternatif üretemediğine dikkati çekiyor. Washington Post şöyle yazıyor:

“İdeal koşullarda, düşüncesizce hareket eden firmalar iflas ederler. Ardından ortakları, şirketin parçalarını bir araya getirmeye çalışırlar ve ekonomi gereken dersi alarak daha verimli bir biçimde işlemeye devam eder. Ancak gerçek dünyada, bazı mali kuruluşlar öylesine büyür ve öylesine bağlantılı hale gelir ki, bu kuruluşların çökmesi kısa vadede toplumun kaldıramayacağı bir yük haline gelir. Yakın geçmişte bu yüzden devlet birçok finans kuruluşunu bu nedenle kurtarmak zorunda kaldı. İdeal bir dünyada Demokratlar ile Cumhuriyetçiler, yönetimin de katılımıyla finans reformu konusunu çözmek için birbirlerinin haklı eleştiri ve önerilerini de göz önüne alarak ortak bir yasa tasarısı üzerinde uzlaşmalıdır.”

Los Angeles Times ,İsrail’in Suriye’yi Hizbullah’a Scud füzesi vermekle suçladığını yazıyor. Gazete, Amerika’nın Şam’a büyükelçi gönderme kararının tam da bu nedenle doğru olduğunu vurguluyor. Los Angeles Times’in görüşleri şöyle:

“Amerika’nın diğer ülkelere, bu ülkeleri davranışlarından dolayı ödüllendirmek için değil, krizleri çözmek için büyükelçi gönderir. Ürdün Kralı Abdullah, Perşembe günü Kongre üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, bölgede yakın gelecekte bir savaş çıkma tehdidi bulunduğunu söyledi. Bu da, Amerika’nın Suriye ile temas kurmasını gerektiren bir başka nedendir. Şu ana kadar gösterilen çabalar sonuçsuz kalmış olsa da, Amerika Suriye’yi İran’ın etki alanından çıkarma çabalarına çalışmaya devam etmelidir. Amerika, Suriye ile İsrail arasında arabuluculuk yapmalı ve bu süreçte bütün diplomatik olanakları kullanmalıdır. Senato’nun, Robert Ford’un Suriye’ye büyükelçi olarak atanmasını onaylaması gerekir."

XS
SM
MD
LG