Erişilebilirlik

Artan Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Yardım Görevlilerini Kaygılandırıyor


Artan Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Yardım Görevlilerini Kaygılandırıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Artan Suriyeli Sığınmacıların Sayısı Yardım Görevlilerini Kaygılandırıyor

İnsani yardım örgütleri, Suriye Hava Kuvvetleri’nin sivil bölgelere düzenlediği saldırılar yüzünden bu ülkeden kaçan mültecilerin sayısındaki artıştan kaygılı. Birleşmiş Milletler, yıl sonuna kadar ülkeyi terk eden Suriyeli mültecilerin sayısının üç kat artmasını, 700 bine ulaşmasını bekliyor. Suriye’nin Türkiye sınırı yakınında kurulu Bab el Selama kampında bulunan Amerika’nın Sesi muhabiri Scott Bobb’ın haberi

Birleşmiş Milletler, yıl sonuna kadar ülkeyi terk eden Suriyeli mültecilerin sayısının üç kat artmasını, 700 bine ulaşmasını bekliyor.

Türkiye sınırı yakınındaki Bab el Selama Kampı’nda sıradan bir gün. Görevliler, Türkiye’ye girmek için bekleyen mültecilere gıda yardımı yapıyor.

Türkiye kendi topraklarında 100 bin Suriyeli mülteci ağırlıyor. Kamplar tamamen dolu. Yeni mültecilere yer açmak amacıyla kamp inşaatları devam ediyor.

Mülteciler, Türkiye’ye girmek için bir aydan daha uzun süre beklemek zorunda. Türk insani yardım örgütleri de mültecilere gıda, su ve barınak sağlamak için canla başla çalışıyor.

İnsani Yardım Vakfı Koordinatörü Serkan Öktem’e göre, yardım faaliyetleri giderek daha da zorlaşıyor: “Burada 6 bin 500 kişi var. Türkiye’ye gönderdiğimiz her 500 kişinin ardından bu kampa bin kişi daha geliyor.”

Öktem özellikle sağlık koşullarının hiç iyi olmadığını vurguluyor. Kampta sağlıksız içme suyundan kaynaklanan ishal vakaları yaygın.

Diğerleriyse yapılan gıda yardımının yetersiz olmasından şikayetçi.

Suriyeli görevli Abdülkadir Kaptur, kampta kalan bebekler için 11 gündür süt beklediklerini söylüyor: “Gıda sorunu bizi kaygılandırıyor, çünkü yeterli değil. Kış da geliyor. Hava soğudu. İnsanların üzerlerine giyecek hiçbir şeyleri yok. Bazıları yerde yatmak zorunda.”

Birleşmiş Milletler Suriyeli mültecilere yardım için yarım milyar dolar istedi, ancak şu ana kadar bu miktarın çok azı karşılanabildi.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 26 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG