Erişilebilirlik

Arnold Schwarzenegger'den Politik Enstitü


Arnold Schwarzenegger'den Politik Enstitü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00
California eyaleti eski valisi ve bir zamanların ünlü aksiyon filmleri yıldızı Arnold Schwarzenegger siyasi analistliğe soyundu. Schwarzenegger, yeni kariyerine, Güney California Üniversitesi’nde kurduğu kendi adını taşıyan enstitüde ilk forumunu düzenleyerek adım attı.

Güney California Üniversitesi’nin Los Angeles kampüsü, Hollywood yıldızının yeni sahnesi.

Yedi yıl California valiliği yapan Schwarzenegger deneyimlerini öğrenci ve siyasetçilerle paylaşıyor. Dinleyiciler arasında Arizona Senatörü John McCain ile eski vali ve senatörler var.

Güney California Üniversitesi Schwarzenegger Devlet ve Küresel Politika Enstitüsü, sorunlara pratik çözümler sunmayı amaçlıyor: ”Sadece sağın ya da solun fikirlerini kullanacağımıza inanırsak hiçbir zaman ilerleme kaydedemeyiz, başarılı olamayız. Bunu California ve diğer eyaletlerde gördük. Partizanlığın bir kenara bırakılmasının nasıl işe yaradığına da tanık olduk.”

Öğrenci Steven Welliver, profesörlük unvanı bulunan ancak üniversitede ders vermeyen Schwarzenegger’in böyle bir unvan almasına şaşırmış: ”Yine de siyasi arenada önemli işler yapan birinden birşeyler öğrenme imkanım olduğu için heyecanlıyım.”

Öğrenci Kevin Gully’ye göre Schwarzenegger’in paylaşacak çok bilgisi var: ”Amerika’nın en kalabalık, en büyük ekonomisine sahip eyaletinin valiliğini yapmış bir kişiyseniz söyleyecek çok sözünüz vardır.”

‘The Expendables 2’ filmiyle sinema kariyerini de canlandıran Schwarzenegger, bu kampüste kendine yeni bir sahne kurmuş oldu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG