Erişilebilirlik

Arizona’da Seri Katil Şüphelisi Yakalandı


Arizona’da Seri Katil Şüphelisi Yakalandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Arizona eyaletinin başkenti Phoenix’te polisin bir yıldan fazla süredir soruşturduğu cinayetlerle ilgili olarak bir kişi yakalandı. Kimileri arabalarında, bazıları da evlerinin önünde akşam saatlerinde 9 kişi silahla öldürülmüştü.

Polis, binlerce ipucunu inceledi, Latin Amerika kökenlilerin yaşadığı mahallelerde kapı kapı arama yaptı. Polis Pazartesi günü eski bir otobüs şoförünü cinayetlerle ilgili olarak yakaladığını açıkladı.

Phoenix Polis Şefi Jeri Williams, 23 yaşındaki Aaron Juan Saucedo’naya 26 suçlamanın yöneltildiğini kaydetti. Bu suçlamalar arasında cinayet, saldırı ve silahlı saldırı da var.

Polis, Saucedo’nun 9 cinayeti işlediğini düşünüyor.

Saucedo, Phoenix’te birkaç ay boyunca otobüs şoförlüğü yaptı. 2015 yılı Ekim ayında, ilk cinayetten bir ay sonra, kırmızı ışıkta durmadığı için görevden uzaklaştırıldı.

Polis yetkilileri, Saucedo’nun cinayetleri niye işlediğini bilmediklerini belirtti ve kurbanlardan sekiziyle herhangi bir bağlantısının olmadığını kaydetti. İpucu sağlayana 75 bin dolar ödül verilecek ancak polis bu ödülün bir kişiye mi yoksa daha fazla kişiye mi verileceğini henüz açıklamadı.

Saucedo geçen ay 2015 Ağustos ayında 61 yaşındaki Raul Romero’nun öldürülmesiyle bağlantılı olarak yakalanmıştı. Romero’nun Saucedo’nun annesiyle ilişkisi olduğu kaydediliyor. Polis, daha sonra Saucedo’yu daha yakından araştırdı ve seri ölümlerle bağlantısını buldu.

Polis, Romero’nun öldürülmesinin ardından 4 ay sonra Saucedo’nun 22 yaşındaki Jesse Olivas’ı evinin önünde öldürdüğüne inanıyor.

Şüpheli daha sonra Mart ayından Temmuz’a kadar cinayetlere devam etti.

Öldürülen Manuel Castro Garcia’nın annesi Gisele Castro katil zanlısının yakalandığı haberini aldığında oğlunun öldürüldüğü günkü gibi hissettiğini söyledi. Castro Garcia 10 Haziran 2016’da vurularak öldürülmüştü. Garcia, 19 yaşındaydı.

Anne Castro, “Adalet için hergün bekledim, mutluyum çünkü adalet olacak ve o insan daha fazla zarar veremeyecek ama işler değişmiyor, acı aynı” dedi.

Anne Castro, Saucedo için kötü dileği olmadığını da kaydetti.

21 yaşındaki arkadaşı Diego Verdugo Sanchez’i kaybeden Marina Smith de haberi duyduğunda sevindiğini ancak onun kaybıyla hala mücadele ettiğini kaydetti.

Sanchez bir evin önünde vurulduğunda Smith 7 aylık hamileymiş.

Polis, Saucedo’nun 17 Mart 2016’da 2 genci vurduğunu, ertesi gün de birini vurduğunu ancak kimseyi öldürmediğini kaydetti.

Polis, Saucedo’nun Nisan 2016’da 60 yaşındaki Krystal White, Haziran 2016’da Horacio de Jesus Pena ve 2 kadın ile yine Haziran’da 12 yaşındaki Maleah Ellis ve Manny Castro Garcia’nın öldürülmesiyle ilgili olduğunu düşünüyor.

En son Temmuz 2016’da ise 21 yaşında bir adam ile 4 yaşındaki kuzeni araçta otururken açılan ateşten yaralı olarak kaçmayı başardı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG