Erişilebilirlik

Arap Birliği Suriye'ye Yaptırımları Onayladı


Arap Birliği Suriye'ye Yaptırımları Onayladı
Arap Birliği Suriye'ye Yaptırımları Onayladı

Arap Birliği Suriye’ye, rejim karşıtı gösterileri kanlı biçimde bastırmayı sürdürmesi üzerine sert yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Katar Dışişleri Bakanı Hamad bin Cessim Kahire’de gazetecilere yaptırım kararının 22 ülkeden oluşan birliğin 19 üyesi tarafından onaylandığını açıkladı.

Yaptırımlar arasında Suriye merkez bankasıyla mali işlemlerin durdurulması, üst düzey Suriyeli yetkililere seyahat yasağı getirilmesi ve Suriye’deki yatırım projelerinin askıya alınması bulunuyor.

Yaptırımların onaylanması, yıllardır Arap milliyetçiliğinin kalesi olmaktan gurur duyan Suriye için ağır darbe oldu. Associated Press ajansına göre Şam hükümeti Arap Birliğinin kararını “ihanet” olarak tanımlayarak protesto etti.

Arap Birliği yaptırımlarının Amerika ve Avrupa Birliğinin daha önce aldığı önlemlere ek olarak Suriye ekonomisi üzerindeki baskıyı arttırması bekleniyor. Amerika ve Avrupa ülkeleri halen Suriye’nin petrol ve diğer ürünlerine ihracat yasağı uyguluyor.

Arap Birliği yetkilileri, yaptırımları Suriye’nin yabancı gözlemcilerin ülkeye girmesine izin vermesi için tanıdıkları süreyi reddetmesinin ardından önerdi.

Suriye izin vermek yerine gözlemcilerin nasıl bir görev yapacağı konusuna açıklık getirilmesini istedi.

XS
SM
MD
LG