Erişilebilirlik

Arap Birliği Gözlemcileri Humus'ta


Arap Birliği Gözlemcileri Humus'ta
Arap Birliği Gözlemcileri Humus'ta

Suriye güvenlik güçleri Humus’ta Arap Birliği gözlemcilerini ziyareti sırasında sokaklara dökülen göstericileri gözyaşartıcı bomba atarak dağıttı.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü kent merkezinde 70 bin hükümet karşıtı göstericinin toplandığını bildirdi.

Gösteri sırasında gözlemcilerin bölge valisi ile görüşüp görüşmediği bilinmiyor. Suriye resmi medyası gözlemcilerin Humus’taki ilk günkü incelemelerini tamamladığını bildirdi ancak ayrıntı vermedi.

Suriye’nin Arap Birliği anlaşmasına uyup uymadığını incelemek için 50 gözlemci ve 10 Arap Birliği yetkilisi dün Suriye’ye gitti.

Arap Birliği gözlemcilerin İdlip, Hama ve Daraa dahil diğer Suriye kentlerini de ziyaret edeceğini açıkladı.

Suriye’nin Humus kentinde, Arap Birliği gözlemcilerinin ziyareti öncesinde, güvenlik güçleri dün en az 30 kişiyi öldürdü.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Humus’un Baba Emir mahallesinin top ve makineli tüfek ateşine tutulduğunu bildirdi.

Yabancı gözlemcilerin varlığını, güvenlik kuvvetlerine “öldürme izni” verilmesi olarak niteleyen muhalefet, rejimin, dünya kamuoyunu oyalayarak yeni yaptırımları önlemeye çalıştığını ileri sürüyor.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın üzerinde değişiklik yaptığı karar tasarısını görüşmeye hazırlanıyor. Rusya’nın BM Büyükelçisi Vitaly Churkin’un tarafından sunulan tasarıda, Konsey’den, Suriye’deki krizi gidermek için derhal harekete geçmesi isteniyor. Rusya, diğer konsey üyelerinin BM’in Suriye’ye yaptırım uygulamasına karşı çıkıyor.


XS
SM
MD
LG