Erişilebilirlik

Arap Birliği Dışişleri Bakanları İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı


Arap Birliği Dışişleri Bakanları İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı
Arap Birliği Dışişleri Bakanları İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı

Arap Birliği dışişleri bakanları, Amerika, Ortadoğu sorununun sona erdirilmesi için ciddi bir öneride bulunana kadar, Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin başlamayacağını bildirdi.

Arap Birliği’nin Kahire’deki merkezinde toplanan bakanlar, Amerika’dan İsrail-Filistin sınırının 1967’deki sınır temel alınarak çizileceğini açıklamasını istedi.

Filistinliler, Filistin devleti topraklarının, İsrail’in 1967 savaşında ele geçirdiği Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’ü kapsamasını istiyor. Filistinliler ayrıca İsrail’in bazı Yahudi yerleşim birimlerini koruması için toprakların yüzde 2’sini takas edilebileceğini bildiriyor.

İsrail’se 1967’deki sınırı temel almaya yanaşmıyor.

Arap Birliği Genel Sekreteri Emir Musa’yla görüşen Amerika’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, hem İsrail hem de Filistinlilerin görüşmelerin Washington’un gözetiminde yapılmasını istediklerini söyledi.

Ancak Arap Birliği’nin barış süreci komitesi başkanı olan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani, yerleşim inşaatlarını durdurma konusunda İsrail’e baskı yapmada başarısız olan Amerika’nın İsrail’i diğer konularda ikna edip edemeyeceğinden şüphe duyduklarını belirtti.

XS
SM
MD
LG