Erişilebilirlik

Arap Baharı Uzun Bir Süreç


Arap Baharı Uzun Bir Süreç
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00
Gerek 2003 yılında başlayan Irak Savaşı’nın sona ermesi, gerekse iki yılı aşkın süredir devam eden Arap Baharı’nın her an değişen koşulları olsun, Ortadoğu siyasetinde sessiz bir gün görmek pek de mümkün değil. Biz de bölgedeki gelişmeleri Virginia Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü William Quandt’la konuştuk.

Profesör Quandt Richard Nixon ve Jimmy Carter’ın başkanlığı döneminde Milli Güvenlik Konseyi üyeliği yapmış bir isim ve Camp David Anlaşması’yla İsrail-Mısır barışının mimarlarından. Quandt’la muhabirimiz Çağrı Tanyol konuştu.

Arap Baharı’nın uzun nefesli bir süreç olduğunu belirten Profesör Quandt devrim yapmanın tarihte ender rastlanan bir durum olduğuna dikkat çekti. Tunus konusunda umudunu koruduğunu belirten Quandt değişim süreçlerinde ortaya çıkan fikir ayrılıklarının olağan olduğu görüşünde.

Mısır konusunun ise daha karmaşık olduğunu belirten Quandt, ülkedeki şiddetin polisin görev yapmayı reddetmesine bağlıyor. Müslüman Kardeşler’in yönetimine karşı oluşan tepkinin ise gelecek seçimlerde oy kaybetmelerine neden olacağı görüşünde. Quandt’a göre Mısır’da dengelerin oturması mümkün ama asıl endişe verici olan ekonominin durumu.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG