Erişilebilirlik

Milyonlarca Kişi Çiçekler ve Mumlarla Apple Mağazalarına Akın Etti


Pekin'deki Apple mağazasının önü
Pekin'deki Apple mağazasının önü

Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs’un dün 56 yaşında kanserden ölmesinin ardından tüm dünyadaki Apple mağazaları, yaslı müşterilerin akın ettiği yerlere dönüştü.

Dünyanın en yaratıcı pazarlamacılarından biri olan Jobs’un ölümünün ardından milyonlarca kişi Apple bilgisayar mağazalarının önüne çiçekler ve mumlarla akın etti. Jobs, yönettiği Apple şirketinin ürettiği elektronik cihazlarla tüm dünyada müzik dinleme, cep telefonu ve bilgisayar kullanımı alışkanlıklarını değiştirdi.

Apple şirketi, eski yöneticisinin ölüm ilanında, kendilerinin “büyük bir vizyon sahibi ve yaratıcı bir dehayı”, dünyanın da “muhteşem bir insanı” kaybettiğini bildirmişti.

Seattle'daki Apple mağazasının önü
Seattle'daki Apple mağazasının önü

Steve Jobs 2003 yılından bu yana pankreas kanseriyle mücadele ediyordu ve 2009 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Ağustos ayında yönetim kurulu başkanlığından istifa eden Jobs, ilerleyen hastalığından dolayı şirketi artık idare edemediğini söylemişti.

Ailesi Steve Jobs’un California Palo Alto’daki evinde, yakınlarının arasında huzur içinde öldüğünü bildirdi.

Jobs’ın ölümüyle ilgili bir değerlendirme de dünya dışından, yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan geldi. İstasyon komutanı Mike Fossum, Jobs’ın hayalleri gerçeğe dönüştüren “enerji, beceri ve deha” sahibi nadir bir kişi olduğunu söyledi. Jobs’un ölümünün ardından rakipleri, meslektaşları ve siyasetçiler arkasından övgü dolu sözler sarf etti.

Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak, Jobs’ın “büyk bir vizyon sahibi ve lider” olduğunu, teknolojiyi gelecek olarak benimsediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Steve Jobs’u, kimseye benzemeyen “gerçek bir küresel güç” diye tanımladı. Başkan Barack Obama, Jobs’ı Amerika’nın “en büyük yenilikçilerinden” diye nitelerken, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, dünyayı değiştirebilme olanağını gösterdiği için Steve Jobs’a teşekkür etti.

Eski Başkan Bill Clinton, Jobs’ın çalışma ve kanserle mücadele hırsının herkese ilham kaynağı olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG