Erişilebilirlik

AP Seçimlerinin Almanya Ayağı Pazar Yapılacak


AP seçimlerine katılımın federal seçime kıyasla düşük olmasının beklendiğini belirten SPD’li politikacı İsmail Ertuğ, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partilerin milletvekili sayısının artabileceğini ve bundan en fazla zararı Türkler ve Müslümanlar’ın göreceğini düşünüyor

İsmail Ertuğ
İsmail Ertuğ
Pazar günü sonuçlanacak Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimlerinde, 13 Avrupa Birliği üyesi ülkede 50’den fazla Türk kökenli aday yarışıyor. Avrupa Birliği içinde ekonomik ve siyasi gücüyle en öndeki ülke olan Almanya’dan çeşitli partilerden aday Türk kökenlilerin sayısı ise sekiz. Bunlar arasında seçilmesine kesin gözüyle bakılan tek isim Sosyal Demokrat Parti SPD’den İsmail Ertuğ. İlk kez 2009 yılında Avrupa Parlamentosu'na milletvekili seçilen Ertuğ, parlamentoda Ulaşım-Turizm Komisyonu ve Tarım Gelişim Komisyonu üyesi olarak çalışıyor. 1975 yılında Bavyera’da doğan ve işletmecilik okuyan Ertuğ, AP’de bilinçli olarak sadece Türk göçmenlerle ilgili sorunlara yoğunlaşmadığını, kendi mesleğini ön plana alarak Avrupa’daki ulaşımı iyileştirmek için çalışmalar yaptığını belirtiyor.

SPD’nin Bavyera’dan baş adayı olarak Avrupa Parlamentosu'na ikinci kez aday olan İsmail Ertuğ, Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak Türkiye’nin AB üyeliği konusunda da çalışmalar yapıyor. Ertuğ Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin zorlu bir dönemden geçtiğini, bunun nedeninin ise karşılıklı olarak diyalog sorunu olduğunu savunuyor.

Ertuğ, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda son zamanda yaşanan tıkanıklıkların AP seçimleri sonrasında kısmen kalkacağı görüşünde.

Pazar günü Almanya ayağı yapılacak AP seçimlerine katılımın federal seçime kıyasla düşük olmasının beklendiğini belirten SPD’li politikacı, bunun sonucunda aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partilerin milletvekili sayısının artabileceğini ve bundan en fazla zararı Türkler ve Müslümanlar’ın göreceğini düşünüyor.

Dün Hollanda’da başlayan ve 25 Mayıs’ta sona erecek seçimde 28 Avrupa Birliği ülkesinden 751 milletvekili seçilecek. Seçimde Almanya AP’ye 96 milletvekili gönderecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG