Erişilebilirlik

Anonymous’tan Obama’nın Konuşmasını ‘Hackleme’ Tehdidi


Uluslararası internet korsan grubu Anonymous, Başkan Barack Obama’nın Birliğin Durumu konuşmasını sabote etme tehdidinde bulundu

Uluslararası internet korsan grubu Anonymous, Başkan Barack Obama’nın Birliğin Durumu konuşmasını sabote etme tehdidinde bulundu. Grup bu tehdidine gerekçe olarak, Obama yönetiminin ‘internet özgürlüğüne saldırdığını ve hukuku tanımadığını’ iddia etti.

Anonymous, Obama’nın konuşmasının internet üzerinden yapılacak canlı yayınları kesmeye hazırlandığını bildirdi.

Başkanlar yılda bir yaptıkları Birliğin Durumu konuşmalarında, Amerika’nın siyasi, sosyal ve ekonomik gelişimini değerlendiriyor, ülkenin gidişatı konusunda vizyon sunuyor.

Anonymous açıklamasını http://anonrelations.net/opsotu-1114/ adresi üzerinden yaptı.

Anonymous açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Birliğin Durumu konuşmasını reddediyoruz. Başkanın keyfi emirleriyle imzaladığı, internete sorumsuz ve zarar verici denetlemeler getiren yetkisini reddediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve ortak oturumla bir araya gelen Kongre üyeleri bu akşam karşılarında bir ordu bulacaklar.”

Anonymous geçmişte bu tür eylemlerde başarılı olmuş, WikiLeaks’e destek olmak amacıyla MasterCard, Amazon.com ve PayPal gibi büyük şirketlerin internet sitelerini çökertmişti. Anonymous’un geçmişteki “hacklediği” hedefleri arasında Amerika Adalet Bakanlığı ve özel istihbarat grubu Stratfor da bulunuyor.

Ancak, ‘Birliğin Durumu’ konuşmasını sabote etmek kolay olmayabilir, çünkü Amerika’nın Sesi gibi birçok yayın kurulu bu konuşmayı canlı yayınlayacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG