Erişilebilirlik

Anonymous'tan IŞİD'e Karşı Eylem Çağrısı


Anonymous
Anonymous

İnternet korsanı eylemci grup Anonymous, internet kullanıcılarını 11 Aralık’ta IŞİD’i “trolleme” çağrısı yaptı. Örgüt, IŞİD’e internet üzerinden savaş açmış durumda

Ghostbin’den yaptıkları duyuruda Anonymous, insanlardan kendilerine destek olarak, IŞİD’i trolleme çalışmalarına katılma ve onlara asla unutmayacakları bir gün yaşatma çağrısı yaptı.

Anonymous internet kullanıcılarını Facebook, Twitter ve YouTube üzerinden IŞİD’le dalga geçmeye, onlara Arapça’da pejoratif anlamı olan DAEŞ demeye çağırdı. Grup, internetin #daesh ve #daeshbags hashtagleriyle çalkalanmasını istediğini duyurdu.

Anonymous aynı zamanda ölü militanların fotoğraflarının hem sanal ortamda hem de gerçek hayatta dağıtılması çağrısı yaptı.

Hacker birliği, insanların IŞİD hesaplarını tespit ederek, silinmelerini sağlanması gerektiğini de belirtti.

Örgütün çağrısında, IŞİD’in korkudan beslendiği ve eylemleriyle herkesi susturup, sindirebileceğini düşündüğü ancak dünyada kendilerinden çok daha fazla kendilerine karşı insan olduğunu unuttukları belirtildi. Anonymous, 11 Aralık’taki ayaklanmanın amacının da insanların korkmadıklarını ve sinmeyeceklerini hatırlatmak olduğunu ifade etti.

Anonymous, sanal trollemenin dışında birkaç Amerikan ve Kanada kentinde de gösteriler düzenliyor.

Anonymous, IŞİD’in Paris saldırılarının ardından örgüte savaş açtığını açıklamıştı.

Grubun maskeli sözcüsü “Bu saldırılar cezalandırılmadan bırakılamaz” diye konuşmuştu.

Korsan grup, karşı çıktığı belli bireyleri, hükümetleri ve kurumları hedef alan korsanlık olaylarıyla ismini duyurmuştu. Bunlar arasında PayPal, Mastercard, Scientology ve bazı diğer hedefler vardı.

Anonymous, 39 binden fazla IŞİD profilini tespit ettiklerini ve bunları Twitter’a bildirdiklerini açıkladı. Bu hesapların 25 bininden fazlasına yasak gelmiş. Lucky Troll Club (Şanslı Troll Kulübü) isimli site, geride kalan 14 bin hesabın ise aktif durumda olduğunu bildirdi.

IŞİD’in siber kolu olan İslamcı Siber Ordu, Anonymous’un savaş ilanına, grubu “Aptallar” diye niteleyerek cevap verdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG