Erişilebilirlik

Annan'dan Korkutucu Uyarı


BM özel temsilcisi Kofi Annan, Suriye’deki kriz çözülmezse kontrolden çıkarak bölgeye yayılacağını ve bunun hayal edilemeyecek sonuçları olacağını açıkladı.

Annan bu açıklamayı Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştükten sonra yaptı.

Suriye barış planını kurtarmaya çalışan Annan, İran hükümetinin kendisine yardımcı olduğunu ve barışçı çözüm için Tahran ile işbirliği yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Bir gün önce Şam’da Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile görüşen Annan şiddete son verecek yeni bir “yaklaşım” üzerinde anlaştıklarını açıkladı.

Aylardan beri Suriye’de bir barış planı uygulamaya çalışan Annan, Cumartesi günü bu konuda harcanan uluslararası çabaların çabaların sonuç vermediğini kabul etmişti.
Öteyandan üst düzeyde bir Rus savunma yetkilisi, Moskova’nın Suriye’ye durum yatışıncaya kadar silah satmayacağını açıkladı.

Askeri ve teknik işbirliği dairesi başkan yardımcısı Vyachesav Dzirkaln Rusya’nın Şam ile yeni silah anlaşmaları imzalamayacağını, yeni silahlar ya da yedek parça sevketmeyeceğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Suriye hükümeti ve muhalefet gruplarının görüşme masasına oturmaya zorlanmaları gerektiğini söyledi. Putin bu açıklamayı Rusya dışişleri bakanının Moskova’da bir Suriye muhalefet lideri ile görüşmesinden sonra yaptı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG