Erişilebilirlik

Ankara'daki Temaslarını Tamamlayan Biden İstanbul'da


Biden Cumhurbaşkanı Gül ile
Biden Cumhurbaşkanı Gül ile

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın ziyaretinin ana gündem maddelerini Ortadoğu’daki son durum, Suriye ve PKK terörüne karşı ortak mücadele oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Biden'le görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "ABD ile terörle mücadele konusundaki işbirliğimiz güçlenerek devam edecek" dedi.

Gül-Biden görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Çankaya Köşkü'nde yapılan görüşmeye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Gül ile görüştükten sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Biden, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.

ANKA'nın bildirdiğine göre, Amerikan Büyükelçiliği, Biden’in deftere şunları yazdığını bildirdi:

“ABD’nin adına, Türkiye’nin büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına en derin saygılarımı ifade ediyorum. Bugün, dünya çapında insanlar, nasıl yönetildikleri konusunda seslerini daha çok duyurmak için çaba gösterirken Atatürk’ün, Türkiye’nin kendi gelişmesindeki demokratik ilkelere yaptığı vurgudan ilham alabilirler."

Bugün İstanbul'a geçen Joe Biden yarın ilki geçen yıl Washington'da gerçekleştirilen Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katılacak.

Biden'ın Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katıldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda ziyaret edeceği bildirildi.

Biden, İstanbul'da ayrıca Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir görüşme yapacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG