Erişilebilirlik

Ankara’daki Saldırıya Uluslararası Tepkiler


BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon

Ankara'daki terör saldırısı uluslararası çevrelerce kınandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından yayınlanan açıklamada Ankara'da düzenlenen terör saldırısı kınadığını bildirdi.

Açıklamada "Genel Sekreter ölenlerin yakınlarına içten taziye dileklerini sunar. Birleşmiş Milletler bu zorlu zamanda Türkiye'nin devleti ve halkıyla birlikte dayanışma içinde durmaya devam edecektir" denildi.

Ankara’daki saldırıya ilişkin olarak birçok ülkeden de kınama mesajı geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de saldırıyı kınayanlar arasındaydı. Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı’nın Türk halkının acısını paylaştığını söyledi.

Ankara’daki saldırıyla ilgili olarak birçok ülkeden kınama mesajları geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov, Putin’in insanlık dışı terör saldırısını kararlılıkla kınadığını belirtti ve Türkiye halkının acısını paylaştığını kaydetti.

İngiltere Başbakanı David Cameron da Ankara’daki saldırı nedeniyle dehşete düştüğünü belirtti, düşüncelerinin olaylardan etkilenenlerle birlikte olduğunu kaydetti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland saldırıyla ilgili olarak, Twitter hesabından"Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır, Türkiye’ye taziyelerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

İspanya, Letonya, Arnavutluk’tan da saldırıyı kınama mesajları geldi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG