Erişilebilirlik

Ankara Saldırısına Tepkiler Sürüyor


Ankara Saldırısına Tepkiler Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:55 0:00

Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırının ardından, Ankara Tabip Odası üyeleri, doktorlar ve vatandaşlar Ankara Tren Garı’nın önünde protesto gerçekleştirdi. Grup ellerinde “Barış ve Sağlıklı Yaşam İçin Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız!” yazılı pankartla patlamanın meydana geldiği alana doğru yürüyüşe geçip alkış ve ıslıklarla saldırıyı kınadı.

Protestocular, patlamanın meydana geldiği alana, hayatını kaybedenlerin anısına kırmızı karanfiller bıraktı.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Atasoy, saldırıda hedef alınan kitlelerin, bu ülkenin çalışan, ezilen, horlanan bütün kesimlerini savunan kurumlar olduğunu söyledi.

Gün boyu ziyaretçi akınına uğrayan patlama alanında bir çok vatandaş göz yaşı döktü. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği de “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi” yazılı pankartı karanfillerin bulunduğu alana bıraktı. Olayda hayatını kaybeden bir vatandaşa ait ayakkabının içine bırakılan kırmızı karanfil yürek burktu.

Olay anında bölgede bulunan Eğitim-Sen üyesi Murat Kahraman, yaşanan saldırıdan sonraki görüntüyü, bugüne kadar hiç görmediği bir tablo olarak tanımladı. Kahraman: “Bu kadar saldırıya, bu kadar şiddete, bu kadar vahşete rağmen Türkiye’de demokrasi hareketini yürüten bizim gibi örgütler, yapılar asla seslerini kısmayacaklar, inatla ve kararlılıkla bu ülkeye barışı getirinceye kadar yılmadan uğraşmaya devam edecekler” dedi.

Bombalı saldırının ardından Ankara Tren Garı temizlenerek saldırının izleri silinmeye ve hayat normale döndürülmeye çalışılıyor. Bölgede hala çok sayıda polis nöbet tutuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG