Erişilebilirlik

Kızılay Saldırısını TAK Üstlendi


Ankara’da 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının sorumluluğunu TAK üstlendi. Saldırının amacının Güneydoğu’daki askeri operasyonların intikamını almak olduğu belirtildi.

Örgüt, internet sitesinde yayınladığı açıklamada saldırının Doğa Jiyan kod adlı ilk kadın intihar bombacısı Seher Çağla Demir tarafından düzenlendiğini bildirdi.

TAK, PKK’nın yan kolu olarak biliniyor. Şubat ayında Ankara’da 29 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı da TAK üstlenmişti.

İçişleri Bakanlığı da intihar bombacısının 2013’te PKK’ya katılan daha sonra Suriye’de eğitim gören bir kadın olduğunu açıklamıştı.

Temmuz ayından bu yana Türkiye’de PKK ya da IŞİD tarafından düzenlendiği belirtilen üçü Ankara’da olmak üzere toplam beş intihar saldırısında 200’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, Perşembe günü güvenlik tehdidi nedeniyle Ankara’daki Alman Büyükelçiliği, İstanbul’daki Almanya Konsolosluğu ve İstanbul'daki Alman Lisesi kapatıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Berlin’de gazetecilere yaptığı açıklamada terör saldırıları hazırlığı yapıldığı yönünde güçlü bulguların olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG