Erişilebilirlik

Ankara Saldırıda Ölenleri Uğurluyor


Ankara saldırısında hayatını kaybedenlerden 6 sivil ve 2 asker bugün törenle defnedildi. Kılınan cenaze namazına Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Genelkurmay Başkanlığı’na birkaç yüz metre uzaklıktaki Merasim Sokak’ta önceki gün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 6 sivil ve 2 asker bugün törenle defnedildi.

Başkentte önceki gün saat 18.31’de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında ölen 28 kişiye ait cenazeler Adli Tıp Kurumu tarafından ailelere teslim edildi. Ölenlerin kimlik bilgileri de resmi olarak basınla paylaşıldı. Ankara’da 10 Ekim’den sonraki ikinci büyük terör saldırısında ölenlerin isimleri şöyle: “Ertan Akgül, Mustafa Haliloğlu, Erkan Tümer, İbrahim Baran, Meryem Yılmaztürk, Uğur Fatih Özdemir, Fatma Berna Atmaca, Cumali Akman, Yıldız Demirtaş, Cüneyt Sertel, Mehmet Kutlu, Feyyaz İlhan, Mevlüt Öksüzoğlu, Mehmet Yener, Figen Gündüz, Filiz Koçak, Eren Ördek, Ayşegül Pürnek, Gülşen Yıldız, Mustafa Küçük, Sedat Durgun, Mehmet Koray Pınar, Güner Altınok, Özgür Orçun Munyas, Recep Gülen, Fevziye Kayış, Muammer Kosacı ve Ali Öztaş.”

Bu isimlerden Başçavuş İbrahim Baran, Başçavuş Ertan Akgül, sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Sedat Durgun, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok ve Fatma Berna Atmaca için devletin üst düzey katılımıyla Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Mehmet Şimşek, çok sayıda bakan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Herkesi gözyaşına boğan anlara sahne olan cenaze namazı ardından askeri personel Cebeci Askeri Şehitliği’ne ve sivil memurlar ise Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ayrıca sivil memur Ayşegül Pürnek'in cenazesi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. “Kayseri'nin ilk kadın şehidi” olarak adlandırılan Ayşegül Pürnek'in Türk bayrağına sarılı tabutuna duvak konulması da dikkat çekti.

Astsubay Başçavuş Eren Ördek'in cenazesi ise İzmir'de, Diyarbakır'da dün hayatını kaybeden 6 askerden birisi olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ile birlikte toprağa verildi.

Şehit er Ali Öztaş'ın cenazesi ise Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze sırasında annesi Miyeser Öztaş’ın, “Yavrum seni böyle mi gönderdim? Ben beni sapasağlam göndermiştim oğlum,” ağıdı törene katılanları ağlattı.

Hava Astsubay Koray Pınar ise, Bursa - Gemlik’te, sivil memur Muammer Kosacı da yarın Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlanacak.

Sokağa karanfiller bırakıldı

Bu arada Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la birlikte saldırının düzenlendiği Merasim Sokak’ı ziyaret ederek, olay yerine 28 karanfil bıraktı. Ayrıca Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay mensupları da kırmızı karanfillerle olay yerini ziyaret etti.

Başsavcı Kodalak: Olayı çözmüş durumdayız

Bugün Ankara’da olaya ilişkin çarpıcı bir açıklama ise Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’tan geldi. Kodalak, Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz’ın başsavcılığı ziyareti sırasında basına açıklama yaptı. Kodalak, soruşturma sürecine ilişkin şu bilgileri verdi: “Elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyoruz. Soruşturmayı çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Soruşturma hakkında çok konuşmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim, güzel devam ediyor. Olayı hemen hemen çözmüş durumdayız. Yakın zamanda gerekli açıklamalar devlet büyüklerimiz tarafından yapılabilir veya biz de yapabiliriz.”

Türkiye medyasına yansıyan bilgilere göre, ayrıca saldırının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Son olarak Gaziantep'te de operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı ise 20'ye çıktı. Emniyet’teki işlemleri devam eden şüphelilerden bazılarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduklarına dair delillere ulaşıldığı ileri sürüldü.

Davutoğlu, Kürt Lider Barzani ile görüştü

Türkiye’ye yurtdışından taziye mesajları da gelmeye devam ediyor.

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nın taziye amacıyla Davutoğlu’nu aradığı açıklandı. Başbakanlık’tan yapılan bilgilendirmeye göre; Davutoğlu, Barzani ile telefon görüşmesinde, Ankara’daki saldırının sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda IKBY’ye de yönelik olduğunu ve IKBY ile başta PKK olmak üzere terörizmle mücadeledeki işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, Davutoğlu'nu taziye için aradığında, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini iletti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG