Erişilebilirlik

İsrail Büyükelçiliği Önünde Saldırı Girişimi


Bıçak taşıyan kişi, Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği önünde herhangi bir kişiye zarar vermeden polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Emmanuel Nahshon, “Bıçaklı bir kişi büyükelçilik binasına yaklaştığında, polis tarafından ayağından vuruldu. Saldırganın polisi mi yoksa büyükelçiliği mi hedef aldığını an itibariyle bilmiyoruz,” dedi.

Nashon, olayın büyükelçilik binasının dış kısmında meydana geldiğini ve ayrıntıların belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

Türk medyası da iki kişinin büyükelçilik binasına girmeye çalıştığını, ancak binanın önünden birkaç kere geçince şüphe yarattıklarını bildirdi.

Türk medyası, saldırgana ait olan bir çantanın da bomba imha ekipleri tarafından incelendiğini bildirdi. Yine bazı gazeteler, saldırganın kimliğini Osman Nuri Çalışkan olarak açıkladı. Saldırganın, polisteki ifadesinde "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" diyerek maksadını açıkladığı bildirildi. Ankara Valiliği de olayla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada saldırganın herhangi bir örgütle bağlantısının tespit edilmediğini duyurdu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG