Erişilebilirlik

Angelina Jolie Libya-Tunus Sınırında


Angelina Jolie Libya-Tunus Sınırında
Angelina Jolie Libya-Tunus Sınırında

Ünlü film yıldızı Angelina Jolie, Libya-Tunus sınırında mültecilerle biraraya geldi. Birleşmiş Milletler iyiniyet elçisi olan Jolie, savaş ve göçten kaçan Libyalı ve Tunuslularla konuşurken, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da insanlar korku duvarlarını yıkıyor," dedi.

Kendisi gibi ünlü bir oyuncu olan eşi aktör Brad Pitt'le birlikte 180'e yakın Libyalı'nın uçakla Tunus'a götürülmesinin bütün masraflarını karşılayan Angelina Jolie, mülkecilerin ciddi miktarda yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi ve bütün ülkelere yardım etmeleri için çağrıda bulundu.

Libya-Tunus sınırındaki Ras Jdir'de bulunan Shousha Mülkteci Kampı, daha önce Afganistan, Kongo ve Haiti dahil birçok savaş bölgesini ziyaret eden 35 yaşındaki Jolie'nin bugüne kadar gittiği en tehlikeli yer.

Siyah pantalon ve siyah bir bluz giyen Angelina Jolie kampta büyük ilgi gördü, mültecilerle resim çektirdi, fotoğraflarını imzalayıp dağıttı. Özellikle kadın mülteciler ve çocuklarla ilgilenen Oscarlı oyuncu, çatışmalardan kaçanların savaşın vahşetiyle ilgili çok acı olaylar anlattıklarını söyledi.

Bugüne kadar Libya'daki savaş yüzünden 400 bin kişinin Tunus başta olmak üzere komşu ülkelere sığındığı bildiriliyor.

Angelina Jolie, son haftalarda Balkanlar'da geçen bir filmin yönetmenliğini yapıyor.

XS
SM
MD
LG