Erişilebilirlik

Anadolu Katolik Kilisesi Başkanı Luigi Padovese Öldürüldü


Anadolu Katolik Kilisesi Başkanı Luigi Padovese Öldürüldü
Anadolu Katolik Kilisesi Başkanı Luigi Padovese Öldürüldü

Anadolu Katolik Kilisesi Başkanı Luigi Padovese, İskenderun’daki evinde bıçaklanarak öldürüldü

Anadolu Katolik Kilisesi Başkanı Luigi Padovese, İskenderun’daki evinde bıçaklanarak öldürüldü.

Piskopos Padovese'nin, Karaağaç beldesindeki yazlık evinin bahçesinde bıçaklandığı bildiriliyor.

Papa'nın temsilcisi olan Katolik Kilisesi Anadolu Piskoposu Luigi Padovese’in hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, dinadamı Profesör Luigi Padovese’nin Hatay’ın İskenderun İlçesi'nde bugün şoförü tarafından bıçaklı bir saldırı yüzünden hayatını kaybetmesinin üzüntüyle karşılandığını bildirdi.

Açıklamada, "Türk dostu olan ve ülkemizle ilgili önemli eserleri bulunan din adamı Padovese’nin vefatı hem dinsel hem bilimsel açıdan önemli bir kayıptır. Sebebi ne olursa olsun bir dinadamına yönelik bu türden bir saldırı kamuoyumuzda da tepkiyle karşılanmıştır. Psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü anlaşılan zanlının suç aletiyle yakalandığı öğrenilmiştir. Olayla ilgili ayrıntı bilgiler, devam eden adli soruşturma neticesinde kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu cinayet nedeniyle müteveffaya rahmet; merhumun yakınlarına, Hıristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Katolik camiasına başsağlığı diliyoruz" denildi.

XS
SM
MD
LG