Erişilebilirlik

‘Amerika’nın Sabrı Taşıyor’


Amerika, Rusya ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın kırılgan ateşkese saygı göstermesi gerektiğini kaydetti, bu konuda sabrının tükenmekte olduğunu bildirdi.

Açıklama Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’den geldi. Kerry, Esat güçlerinin Halep’i almaya çalışırken Rusya ve Şam güçlerinin ateşkesi zorladığını söyledi.

Kerry, Norveç’in başkenti Oslo’da yaptığı açıklamada, ateşkesin yıpranmış ve risk altında olduğunu, gerçek bir ateşkesi yürürlüğe koymanın kritik önemde olduğunu söyledi.

Kerry, “Rusya, sabrımızın sonsuz olmadığını anlamalı, Esat sorumlu tutulacak olsun olmasın sabrımız gerçekten çok sınırlı” dedi.

John Kerry, “Eğer ateşkesin nasıl işleyeceğine dair iyi bir yanıt alamazsak, Esat Halep’e saldırmaya devam eder ve Rusya bu çabaya destek verirken orada oturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Amerika Dışişleri Bakanı, Suriye muhalefetinin bazı üyelerinin de devam eden çatışmalardan sorumlu tutulacağını vurguladı.

Şubat ayında kabul edilen ateşkes, büyük oranda çökmüş durumda. 1 Ağustos’ta başlaması planlanan siyasi geçiş sürecindeki müzakerelerde ise çok az ilerleme sağlandı.

2011’de protestolarla başlayan Suriye’deki iç savaşta yaklaşık 300 bin kişi yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG