Erişilebilirlik

Amerikalı Müslümanlar Seçim Sonrası Kaygılı


Amerikalı Müslümanlar Seçim Sonrası Kaygılı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Michigan eyaletinin Dearborn kentindeki Arap-Amerikan Ulusal Müzesi’nde düzenlenen seçim partisinde sonuçları izleyenler, Trump’ın başkan olmasını beklemiyordu.

Michigan Eyalet Temsilciler Meclisi yarışında ipi başarıyla göğüsleyen Abdullah Hamud, karmaşık duygularla dolu olduğunu söylüyor. Dearborn kenti, tarihinde ilk kez birinci nesil Arap asıllı bir Müslüman’ı eyalet temsilcisi seçmesine rağmen kentin bulunduğu Michigan eyaletini alan Trump, başkanlık yarışını da kazanmayı başardı.

Hamud, kimi seçmenlerin kendisini desteklerken aynı oy pusulasında Trump’a da oy verdiğini söylüyor.

Hamud, seçim zaferini kutlasa da, aile üyelerinin sokakta yaşayabileceği saldırılardan da endişelendiğini belirtiyor.

Arap Ekonomik ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nden Ayşe Nur ise korkunun kendisini altetmesine izin vermeyeceğini, haklarını savunmaya devam edeceğini söylüyor. Amerika'nın herkesin olduğu kadar kendilerinin de ülkesi olduğunu belirten Nur, ülkeye katkıda bulunmaya devam edeceklerini de ekliyor.

Arab-American News’ün yayıncısı Usame Siblani, birçok Müslüman seçmenin istemeyerek de olsa Clinton’a oy verdiğini söylüyor.

Arab American News ise 32 yıllık tarihinde ilk kez başkanlık için bir adayı desteklemedi. Siblani, adaylardan birine destek vermemekle kalmadı, oy pusulasında başkan hanesini de boş bırakmayı tercih etti.

Eskiden Cumhuriyetçi Partili olduğunu belirten Siblani, partinin toplumla olan bağlarına büyük zarar verdiğini belirtiyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG