Erişilebilirlik

Amerika’dan Seyahat Uyarısı


Amerika Dışişleri Bakanlığı, artan terör tehditleri üzerine Amerikan vatandaşlarının dikkate alması gereken bir uluslararası seyahat uyarısı yayınladı.

Uyarıda IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve diğer terör örgütlerinin dünyanın farklı bölgelerinde terör saldırıları düzenleme planlarına devam ettikleri, bu saldırıların hem resmi hem de özel hedeflere yönelik olabileceği ve hem konvansiyonel silahlarla hem de konvansiyonel olmayan silahlarla düzenlenebileceği yazılı.

Seyahat uyarısı 24 Şubat 2016 tarihine kadar geçerli.

Yetkililer, IŞİD militanları Suriye ve Irak’tan kendi ülkelerine dönmeye devam ettikçe terör tehdidinin de süreceğini öngörüyor. Öte yandan büyük terör örgütlerinin etkisi altında kalan, ancak bu örgütlere mensup olmayan bazı bireylerin de saldırı girişiminde bulunabileceği uyarısı yapılıyor.

Yayınlanan uyarı radikal İslamcı militanların son zamanlarda Fransa, Nijerya, Danimarka, Türkiye ve Mali’de spor etkinliklerini, tiyatroları, pazar yerlerini ve havacılık hizmetlerini hedef aldığını, IŞİD’in Mısır’da bir Rus yolcu uçağının bombalanması olayının da sorumluluğunu üstlendiğini hatırlatıyor.

Uyarıya göre Amerikan vatandaşları kamuya açık alanlarda ve toplu ulaşım araçlarını kullanırken dikkatli olmalı, kalabalık yerlerden mümkün olduğunca kaçınmalı, özellikle Noel döneminin yaklaştığı şu sıralar düzenlenen etkinlik ve festivallerde tedbiri elden bırakmamalı, medya ve yerel haber kaynaklarını izleyerek kişisel seyahat planlarını ve katılacağı etkinlikleri planlamalı.

Amerika’dan Seyahat Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG