Erişilebilirlik

Amerika’da AVM’ler Tehdit Altında


Amerika ve Kanada’da bulunan iki alışveriş merkezinde Somali’de faaliyet gösteren köktendinci militanların tehditleri üzerine güvenlik önlemleri arttırıldı. Amerikalı yetkililer, El-Kaide’ye bağlı olan el-Şebab örgütünün son videosunu kaygıyla karşıladı

Amerika’nın Minnesota eyaletindeki Mall of America adlı alışveriş merkeziyle Kanada’nın Edmonton kentindeki Edmonton adlı AVM’de Cumartesi günü alınan terrorist tehdit üzerine güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

El Kaide’nin bir kolu olan ve Somali’de faaliyet gösteren el-Şebab örgütü, aslında Cumartesi günkü videosunda Batılı ülkelerdeki bütün alışveriş merkezlerini tehdit ediyor.

Haftasonunda Mall of America adlı AVM, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen tüketicilerle doluydu. Alışverişe gelen Andrew Leizens, daha önceki aylarda da benzer tehditler duyduklarını ve bunları artık çok ciddiye almadıklarını söyledi. Leizens, AVM’de fazla kalmayacağını, alışverişini bitirip çıkacağını belirtti ve alınan güvenlik önlemlerini yeterli bulduğunu kaydetti.

El-Şebab Amerika, Kanada ve İngiltere’deki alışveriş merkezlerini hedef alacağı tehdidinde bulunmuş ve özellikle de Minnesota’daki Mall of America’yı hedef alacağını öne sürmüştü.

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, el-Şebab’ın son videosunun terrorist tehditler açısından yeni bir döneme işaret ettiğini belirtti. Bakan, tehditten kaygı duyduğunu söyledi ve nedenini şöyle açıkladı: “Çünkü bu tehdit, yerel kişileri kışkırtıcı nitelikte ve böyle bir saldırıyı önceden bilmek çok zor.”

Minnesota eyaletindeki Mall of America, Amerika’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri.

El-Şebab, 2013 yılının Eylül ayında Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate alışveriş merkezine yapılan ve 67 kişinin ölümüne neden olan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG