Erişilebilirlik

Amerika’ya Artık Piton Yılanı Getirilemeyecek


Everglades Ulusal parkında yakalanan bir pitonun karnından yetişkin bir geyik çıktı
Everglades Ulusal parkında yakalanan bir pitonun karnından yetişkin bir geyik çıktı

Obaya yönetimi Güneydoğu Asya ülkelerine özgü 4 piton türünün Amerika'ya sokulmasını yasakladı

Çevre koruma yetkilileri, avını etrafına dolanıp sıkarak öldüren dev yılanların hem yerel yaşam hem de insanlar için tehlike oluşturduğuna karar verdi.

Boyu 8-9 metreye kadar uzanan pitonlar, Malay yarımadası, Burma, Endonezya ve Filipinler’de yaşıyor.

Federal hükümete ait alanlardan sorumlu Bakan Ken Salazar Florida’da, Everglades Ulusal parkında yaptığı açıklamada, yasağın 60 gün içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yasak sarı anakonda ve kuzey ve güney Afrika’ya gözgü iki piton türünü de kapsıyor. Pitonların artık Everglades parkının parçası haline geldiğini söyleyen bakan “Bu Amerika’ya yabancı hayvanların başka yerlere de yerleşmelerini önlemek istiyoruz” dedi.

Everglades parkında yakalanan bu pitondan ise 50 adet döllenmiş yumurta çıktı
Everglades parkında yakalanan bu pitondan ise 50 adet döllenmiş yumurta çıktı

Balıkçılık ve Doğa Dairesi Başkanı Dan Ashe ise Everglades parkında muhtemelen binerce piton bulunduğunu ve dev yılanların kendilerine alışık olmayan yerel hayvanlara ağır zarar verdiğini belirtti. Yasağa göre şu anda evinde piton besleyen kişiler hayvanlarını tutabilecek ancak başka yere götüremeyecek ve başkalarına satamayacak.

Amerika beş yılan türünün daha ülkeye sokulmasını yasaklamayı düşünüyor. Bunlar ikisi değişik cins piton, üçü ise anakonda.

Öldürdüğü bir geyiği tümüyle yutan bir piton. Uzmanlara göre bu büyüklükte bir hayvan yiyen pitonlar aylarca birşey yemiyormuş.

XS
SM
MD
LG