Erişilebilirlik

ABD'nin En İyi Fen Lisesi'nde Okuyan Türk Öğrenciler Gurur Kaynağı


ABD'nin En İyi Fen Lisesi'nde Okuyan Türk Öğrenciler Gurur Kaynağı
ABD'nin En İyi Fen Lisesi'nde Okuyan Türk Öğrenciler Gurur Kaynağı

Amerika’nın en seçkin fen liselerinden biri olan Thomas Jefferson Lisesi, fen ve teknoloji alanında eğitim veriyor. 1985 yılında kurulan okul, Virginia eyaletinin Annandale kentinde büyük bir kampüse sahip. 2010’un en iyi 100 lisesinden biri seçilen Thomas Jefferson’da öğrenciler, sadece ileri düzeyde fen ve matematik dersleri değil, aynı zamanda sosyal bilimler, yabancı dil, ve sanat dersleri de alıyor.



Kısaca TJ adıyla tanınan Thomas Jefferson Fen Lisesi, Amerika’nın en iddialı okullarından biri. Okul, aynı zamanda ülkenin, gelir düzeyi en yüksek bölgelerinden Virginia eyaletinin Fairfax ilçesinde bulunuyor. Başkent Washington’da yarım saat uzaklıkta.

Thomas Jefferson her yıl yaklaşık 500 öğrenci kabul ediyor. Ancak bu okula girmek hiç de kolay değil.

Thomas Jefferson lisesinde öğrenciler ileri düzeyde fen ve matematik dersleri alıyor. Birçoğu ünivesitede okutulan bu dersler, öğrencilerin akademik yönünü, ders dışı faaliyetlerde kurulan klüplerse sosyal yönlerini geliştiriyor.

Amerika’nın en seçkin fen liselerinden birinde eğitim gören Türk gençleri, hem aileleri hem de ülkeleri için bir gurur kaynağı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG