Erişilebilirlik

Amerika Pakistan'daki El Kaide'ye Odaklanacak


Amerika Pakistan'daki El Kaide'ye Odaklanacak
Amerika Pakistan'daki El Kaide'ye Odaklanacak

Başkan Barack Obama, gözden geçirilen Afganistan ve Pakistan politikasında yeni stratejinin Pakistan’daki El Kaide militanlarına odaklanmak olacağını belirtti.

Başkan’ın gözden geçirme raporu bugün yayınlandı. Raporda Pakistan’daki El Kaide’nin Amerika’ya karşı en büyük güvenlik tehdidini oluşturduğu belirtiliyor.

Raporda El Kaide’nin üst düzey liderlerinin tükenmekte olduğu ve örgütün Pakistan’daki üssünün giderek küçülüp daha az güvenli hale geldiği belirtiliyor.

Gözden geçirme raporunda, Afganistan’da Taleban’ın etkisinin bazı bölgelerde azalmaya başladığı ancak durumun hala hassas olduğu belirtiliyor.

Amerika’nın Pakistan ile ilişkilerinin “kapsamlı ancak pürüzlerle dolu” olduğunun belirtildiği raporda, Pakistan’ın sınırları içindeki teröristlerle mücadelede daha fazla işbirliği göstermesi gerektiği de vurgulanıyor.

Başkan Barack Obama yaklaşık bir yıl önce Afganistan’a 30 bin ek asker gönderilmesine karar vermişti. Rapora göre Amerika’nın 2011 yılında Afganistan’dan çekilme planları da değişmeyecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG