Erişilebilirlik

Amerika’nın Doğusunda Kara Kış


Amerika’nın Doğusunda Kara Kış
Amerika’nın Doğusunda Kara Kış

Amerika’nın kuzeydoğusunu etkisi altına alan kar fırtınası nedeniyle binlerce kişi havaalanlarında mahsur kaldı. Pazar günü ve bugün binlerce uçuş ertelendi.

Kar fırtınası nedeniyle tren ve karayolu ulaşımında da sorunlar yaşanıyor. New York ve Boston gibi iki büyük kentte kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Noel tatili için ailelerini ziyarete giden binlerce Amerikalı, kar fırtınasının ulaşımı felç etmesi nedeniyle geri dönemedi.

Kar nedeniyle ulaşım aksadığı zaman alternatif ulaşım yöntemi olarak kullanılan, New York-Boston arası tren seferleri de aksıyor. Boston-Washington arasında çalışan yolcu otobüsleri de seferlerine ara verdi.

Amerika’nın kuzeydoğusunda binlerce eve elektrik verilemiyor. Kar fırtınası nedeniyle zarar gören enerji hatlarının tamiri için çalışmalar devam ediyor.

Aralarında Maryland, Virginia ve Kuzey Carolina’nın da bulunduğu bazı eyaletlerin valileri karla mücadele için ek kaynak yaratabilmek amacıyla olağanüstü hal ilan etti.

Kara kış nedeniyle Amerikalılar’ın Noel sonrası ucuuzluğundan yararlanmak için alışveriş merkezlerine daha az gittiği bildiriliyor. Amerika’da Noel ve yeni yılı da kapsayan bu dönem tatil sezonu olarak biliniyor ve büyük indirimler nedeniyle tüketici harcamalarının artması bekleniyor. Ancak uzmanlar, kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle ekonomik beklentilerin karşılanamamasının muhtemel olduğunu söylüyor.

XS
SM
MD
LG