Erişilebilirlik

Amerika’nın Lahor Konsolosluğu’na Tehdit


.
.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, güvenlik gerekçesiyle Pakistan’ın Lahor kentindeki konsoloslukya çalışması zorunlu olmayan personeli boşalttı

Yetkililer, bu önlemin gerekçesi olarak doğrudan Lahor Konsolosluğu’na yönelik tehdit içeren güvenilir ve ciddi bir istihbaratı gösterdi.

Amerika’nın İslamabad Büyükelçiliği sözcüsü Meghan Gregoris, bu adımın Dışişleri Bakanlığına ulaşan ve Lahor Konsolosluğu’na yönelik tehdit içeren bir istihbarat nedeniyle, önlem amacıyla atıldığını bildiridi.

Dışişleri Baknalığı ayrıca, Güney Asya’da devam eden güvenlik endişesi nedeniyle zorunlu olmadığı sürece Pakistan’a gitmemeleri çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada ayrıca Pakistan’da bulunan çok sayıda yerli ve yabancı terörist grupların varlığının Amerikan vatandaşları için potansiyel tehlike teşkil ettiği de bildirildi.

Gregoris, saldırı tehdidinin şimdilik sadece Pakistan’ın Lahor Konsolosluğuna yöenlik olduğunu, geçtiğimiz hafta Amerika’nın Afrika ve Ortadoğu’da bulunan 19 büyükelçilik ve konsolosluğunu kapatmasına neden olan terörö ethdidi ile ilgisinin olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

Amerika bu hafta başında, Yemen’deki tüm diplomatik personelini ülkeden çekmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG