Erişilebilirlik

ABD’nin En Etkin Türk Kadınlarına Ödül


Amerika'nın en etkin 30 Türk kadını New York'ta düzenlenen törenle ödüllerini aldı.Türkiye’den Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Dr. Mehmet Öz’ün ev sahipliği yaptığı geceye, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Chobani Yoğurtlarının kurucusu ve sahibi Hamdi Ulukaya, Amerikan Kongre üyesi Carolyn B. Maloney, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Manhattan Ticaret Odası Başkanı Nancy Ploeger, Kagider Başkanı Sanem Oktar ve Türk-Amerikan toplumunun önde gelen pek çok ismi katıldı.

Gecenin açılışında konuşan "Turk of America" dergisi kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni Cemil Özyurt, 2002 yılında kurdukları dergide en büyük hedeflerinden birinin Türk-Amerikan toplumunda bir ağ yaratmak olduğunu, ödül gecesinin bu rüyanın gerçekleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

13 farklı eyaletten 30 başarılı Türk kadını

Gecede iş dünyasından akademi dünyasına, profesyonel yaşamdan kar amacı gütmeyen organizasyonlara kadar farklı sektörlerde ödül almaya hak kazanan isimler yer aldı. Başarılı Türk-Amerikalı kadınlar Amerika’nın 13 farklı eyaletinden New York’taki geceye katıldı.

New York merkezli TOA Consulting danışmanlık şirketinin organizasyonu ile düzenlenen gecenin onur konuğu Dr. Mehmet Öz, ABC’nin yemek şov programı “The Chew”in suncularından kızı Defne Öz’ü tanıttı ve ödülünü bizzat verdi.

Gecede ödül alan Vuslat Doğan Sabancı, dünyanın içinde bulunduğu koşullarda, insanlığın tarihin en önemli sınavlarından birinden geçtiğini anlattı. Sabancı, dünyada güvenli bir yer bulabilmek için evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan olduğunu vurguladı.

"Turk of America" dergisi Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, Amerika’da ilk kez hazırlanan listede yer alan Türk Amerikan kadınlarının Amerikan toplumuna büyük katkı sağlayan isimler olduğunu, ödül gecesinin Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutlayan Birleşmiş Milletler’in programları ile eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi.

Ödül alan isimler arasında Amerika’nın uzay endüstrüsinde 20 kişilik bir şirkette yola çıkan ve bugün 3 bin çalışana ulaşan Sierra Nevada Corporation’dan Eren Özmen, Intel’de giyilebilir teknolojilerinin başında bulunan Ayşegül İldeniz, sürücüsüz araç geliştirmesi konusunda Google X projesinden Continental Intelligent Transportation Systems’in başına geçen Seval Özveren, tünel teknolojisinin önde gelen isimlerinden Anchor-Free’nin ortaklarından Bağlan Nurhan Rymes gibi alanlarında başarılı 30 kişi yer alıyor.

Obama başarılı Türk kadınlarını kutladı

Geceye Başkan Barack Obama da gönderdiği bir mesajla Türk kadınlarının başarısını kutladı. Amerika Başkanı seviyesinde ilk kez bir Türk etkinliğinde mesaj yayınlandı.

Özyurt, ödül töreni sonrasında Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklama da ,"Başarıyı ödüllendirmek doğu kültüründe çok yaygın olan bir alışkanlık değil maalesef. Onun için bunun kendi toplumumuz için de önemli bir işlevi yerine getirdiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ilk kez Amerika’daki En Etkin 50 Amerikalı Türk’ü ödüllendirmiştik. Bu sefer 30 etkin kadını, bir sonraki etkinliğimizde de 40 yaş altı 40 genci ödüllendireceğiz. Amacımız Amerika toplumuna örnek olan isimleri ön plana çıkarıp yeni nesil Türk Amerikalı’lara da iyi birer rol modeli sunmak. Umarım bu halka giderek genişler. Etkinliğin dikkat çeken en önemli unsuru ise Başkan Barack Obama düzeyinde geceye tebriklerini iletmesiydi. Bu toplumumuz için de büyük bir anlam taşıyor’’ diye konuştu.

Geceye katılan Kongre üyesi Carolyn Maloney’ in bu kadar farklı alanda başarılı Türk Amerikalı kadın olduğunu bilmediğini ve gecede yer almaktan büyük onur duyduğunu söylediğini anlatan Özyurt, ‘’Bu sadece Türk toplumuna Türkleri anlatmak değil aynı zamanda içinde yaşadığımız toplumun yönetim kademesine de değerlerimizi anlatmak ve göstermek anlamında büyük bir öneme sahip. Amerika’daki Türkler kimlerdir, ne iş yaparlar denildiğinde insanların önüne böyle bir tablo konulması gerekiyor,’’ diye konuştu.

Amerika'da en etkili Türk kadınlarının listesi

1– Defne Öz: Yemek Şefi, yazar, and “The Chew” tv programı sunucusu

2– Eren Özmen: Sierra Nevada Şirketi Başkanı

3– Ayşegül İldeniz: Intel Corporation İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı

4– Seval Öz Özveren: Continental Intelligent Transportation Systems Şirketi CEO’su

5– Bağlan Nurhan Rymes : AnchorFree Şirketi Kurucu Ortağı ve dijitalden sorumlu üst düzey yöneticisi

6– Serpil Ayaslı : Trustee Kurucu Ortağı, Türk Kültür Derneği (TCF) üyesi

7– Esra Özer : Alcoa Vakfı Başkanı

8– Evren Doğan: Kopelman, Ralph Lauren Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi ve Başkan Yardımcısı

9– Mesude Cıngıllı: Minneapolis FED Başkan Yardımcısı asistanı

10– Sumru Belger Krody: Washington Tekstil Müzesi Kuratörü

11– Huma Alpaytac :Halka İlişkiler Şirketi Kurucusu, Başkanı, CEO’su

12– Sara Bengür: Sara Bengur Interiors Kurucusu

13– Prof. Dr. Banu Onaral: Drexel Üniversitesi Biomedikal ve Elektrik Mühendisliği

14- Çiğdem Bostan Halach: Gold Şirketi Başkanı

15– Nur Ercan: The Marmara Park Avenue ve The Marmara Manhattan Genel Müdürü

16- Yıldız Blackstone: Beluxury Şirketi Başkanı

17- Lydia Borland: LB International Solutions Başkanı

18- Aylin Uysal: Oracle Tasarım Direktörü ve Stratejisti

19- Ciğdem Balım: Harding Indiana Üniversitesi Yakın Doğu Dilleri ve Kültürleri Bölümü Kıdemli Öğretim Üyesi

20- Pelin Demirel Muharremoğlu: Capital One Finans Müdürü

21- Hafize Gaye Erkan: First Republic Bank Başkan Yardımcısı

22- Gülru Necipoğlu Kafadar: Harvard Üniversitesi Ağa Han İslami Sanat Profesör

23- Doç.Dr. Feryal Özel: Arizona Üniversitesi Astronomi ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi

24- Doç.Dr. Aslıhan Yener: Chicago Üniversitesi Anadolu Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi

25- Füsun Özgüner: Ohio State Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Profesörü

26- Nurgül Yavuzer: NT Recycling Şirketi Başkanı,

27- Cihan Sultanoğlu: UNDP Başkan Yardımcısı, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü

28- Seyhan Erden: Columbia Üniversitesi Ekonomi Profesörü

29- Doç.Dr. Hande Özdinler: Northwestern Üniversitesi Nöröloji Bölümü Öğretim Üyesi

30- Nilüfer Durak: Solvoyo Şirketi Operasyonlardan sorumlu Başkan

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG