Erişilebilirlik

'Amerikan Pazarı Markalaşma İçin Çok Önemli'


'Amerikan Pazarı Markalaşma İçin Çok Önemli'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:10:01 0:00
Amerika’nın Sesi’nin Washington’dan yapılan canlı yayınında Selin Süer Ünlü’nün konuğu olan Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Amerika pazarının, Türk girişimciler için her şeyden önce markalaşma için önemli olduğunu vurguladı. Yücelen, “Amerika ile ticari ilişkilerimiz daha çok tek taraflı. Bunu geliştirmek adına önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu ziyaretimizde de Amerika’da Türk iş adamlarına cazip gelebilecek birçok konuyu öğrendik. Bunları onlara taşıyabilmek adına sabırsızlanıyoruz” dedi.

Amerika’nın hem ekonomik açıdan hem de müttefik olarak çok önemli olduğunu da belirten Ali Yücelen, “Türk işadamlarının kesinlikle burada bulunmasına çok önem veriyoruz. Burada yaşayan Türk kökenli Amerikalı işadamlarımızın lobicilik anlamında ne kadar aşama kaydettiğini de gördük” diye konuştu.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Türk ekonomisini yönetenlerin ekonomideki risklerin farkında olduğunu; ekonomide artık tek ses, “benim yaptığım doğru” anlayışı olmadığını belirtti. “Türk ekonomisinin cari açık sıkıntısını aşacağından şüphem yok” diyen Yücelen Türk ihracatçısının yabancı pazarlar bulma konusunda hiç sıkıntı çekmediğini de hatırlattı.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen’in, açıklamalarının tamamını yukarıdaki videoda bulabilirsiniz.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG