Erişilebilirlik

ABD'de Müslüman Futbolcuya Dua Cezası


Hüseyin Abdullah
Hüseyin Abdullah

Amerikan Ulusal Futbol Ligi’nde oynayan Müslüman bir futbolcu, Pazartesi akşamı oynanan bir maçta gol attıktan sonra diz çökerek dua ettiği için cezalandırıldı. Lig yetkilileri, daha sonra yaptıkları açıklamada, ceza kararının yanlış olduğunu belirtti

Kansas City Chiefs (Kansas Kenti Reisleri) adlı Amerikan futbolu takımının siyahi Müslüman oyuncusu Hüseyin Abdullah, takımı adına gol kaydettikten sonra sevincini dizüstü çöküp, dua ederek kutladı. Bu hareketini “sportmenlik dışı” olarak değerlendiren hakemler kendisini cezalandırdı. Maç sonunda olayla ilgili yorum yapan Abdullah, tam olarak neden cezalandırıldığını anlayamadığını belirtti.

Ulusal Futbol Ligi yetkililerinden Michael Signora, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada dini nedenlerle yere yatan oyuncuların cezalandırılmaması gerektiğini ifade etti.

Lig kuralları oyuncuların yerdeyken, “herhangi bir sevinç gösterisi ve hareketinde bulunmasının yasak” olduğunu belirtiyor.

Abdullah’a verilen cezayı sosyal medya üzerinden eleştirenler, ligde oynayan birçok Hristiyan oyuncunun belli hareket ve ifadelerle dini kimliklerini ortaya koyduklarını ancak hiçbir ceza almadıklarını belirtti.

Bu oyuncular arasında en akılda kalanı Denver Bronco takımının eski oyuncusu Tim Tebow’un diz çöküşüydü.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG