Erişilebilirlik

Amerikan Komandoları Irak’ta


ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Bağdat hükümetinin IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarına destek olmak üzere gönderilen Amerikan özel kuvvetlerinin, Irak’a vardığını açıkladı. Carter, yaklaşık 200 komandonun görev yerlerine vardığını ve “yeni hedef ve fırsatlar” kovalamaya başladığını söyledi.

Ash Carter, Kentucky’deki Fort Campbell’da, Irak’ta göreve başlayacak 101’inci Tümen’e hitaben yaptığı konuşmada Irak ve Suriye’deki geniş IŞİD topraklarını geri almayla ilgili detaylı planları açıkladı.

Amerika, Irak ve Peşmerge güçlerinin Musul’u geri almasına ve Suriyeli muhalif güçlerin de IŞİD’i Suriye’nin kuzeyinden ve Rakka’dan atmasına destek sağlıyor.

Amerikan komandolarının bölgeye yollanması Amerika’nın IŞİD’e karşı süren savaştaki desteğini arttırması olarak görülüyor. Bugüne kadar Amerika bölgede yüzlerce uçak ve insansız hava aracı kullanarak saldırı düzenledi. Ancak Başkan Obama, bölgeye kara gücü sokma fikrini reddetti.

200 komandodan önce de Amerika geçen sene Suriye’deki yerel güçlerle işbirliği yapmak üzere 50 özel kuvvet askerini bu ülkeye yollamıştı.

Carter, Başkan Obama’nın fırsatları göz önünde bulundurarak ve neyin işe yaradığını ve düşmanın nasıl bir adaptasyon gerçekleştirdiğini inceleyerek tam bir zafere ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Carter gelecek hafta Paris’te İngiltere, Fransa, Avustralya, Almanya, İtalya ve Hollanda savunma bakanları ile görüşerek bu ülkelerden IŞİD’e karşı mücadeleye daha fazla destek vermelerini isteyecek.

ABD Savunma Bakanı, tüm bu ülkelerin bu şer örgütünün tam mağlubiyetini görmekten yarar sağlayacağını belirtti ve bu ülkelerin mücadeleye katacakları becerilerden yararlanılması gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG